Ugrás a tartalomra

Az ember tragédiája a vajdasági középiskolákban (videó)

2017-05-19
14:10
Hetek óta járja a vajdasági középiskolákat a Madách Imre: Az ember tragédiája című művére épülő tantermi produkciójával a Zentai Magyar Kamaraszínház
Hetek óta járja a vajdasági középiskolákat a Madách Imre: Az ember tragédiája című művére épülő tantermi produkciójával a Zentai Magyar Kamaraszínház. A társulat tagjai azt szeretnék elérni, hogy a diákok az irodalmi élmények hatására válaszokat találjanak a bennük felmerülő kérdésekre. Érdeklődve figyelik a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanulói, mi történik Ádámmal, Luciferrel és az Úrral a Madách Imre Az ember tragédiája című műve alapján készült tantermi produkcióban. Kovács Flóra, diák, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium: „Olyan dolgokat emelnek ki belőle, ami nekünk, a mi korosztályunknak, ennek a generációnak most érdekesebb, meg, ugye, modernizálva is van, és ezáltal azt adják elő, ami nekünk érdekes, és ami minket megfog.” Ez az egyik legfőbb célja a Zentai Magyar Kamaraszínház társulatának is.Rutonić Róbert, színész, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Nagyon fontos kérdéseket feszeget a szöveg, és ha ezt közelebb visszük hozzájuk, ha értik, hogy miről szól, mit kellene elolvasni, akkor lehet, hogy később mégis elolvassák, és azt mondják, hogy igen, ez érdekes, csak akkor másképpen fogom értelmezni.” Az ember tragédiájára épülő tantermi produkciót az elmúlt hetek során Vajdaság számos településén láthatták a középiskolás fiatalok. Wischer Johann, igazgató, Zentai Magyar Kamaraszínház: „A két hónap alatt összesen 87 előadást játszottunk, 13 városban, ahol magyar ajkú középiskolai oktatás folyik, és majdnem 2000 diák látott bennünket.” A Magyar Nemzeti Tanács és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött tantermi produkcióval a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az ősz folyamán azokba a középiskolai osztályokba is szeretne ellátogatni, amelyekbe most, a tanév végén már nem tudott eljutni.

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.