Ugrás a tartalomra

Az Euro Show Dance három évtizede

2023.03.25
16:46
2023.03.25
19:19
Forrás
Pannon RTV
1300 itthoni és külföldi táncossal jubilált a magyarkanizsai Euro Show Dance moderntánc fesztivál. A legjobb táncosok mellett elismerésben részesültek azok is, akik az elmúlt 30 év alatt hozzájárultak az esemény létrejöttéhez.

A magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában megtartott táncversenyen számos országból érkeztek fellépők, akik szólóban, párosban és formációban mérték össze tudásukat. A zentai M Dance Studio már évek óta részt vesz az eseményen. Ezúttal közel 50 versenyzővel érkezett a fesztiválra.

Remete Réka, Hegedűs Orsolya, M Dance Studio, Zenta:
„- Csoportosan érkeztünk, most délelőtt nyolcan vagyunk egy csoportban, én viszont egyéniben is fel fogok lépni.
- Mennyire nehéz a tánc, hogy értékelnéd?
- Igazából nem nehéz, hanem az előtte lévő stressz, amit le kell győzni konkrétan.”

A magyarországi Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió táncosai majdnem minden eddigi ilyen rendezvényen részt vettek. Idén junior és felnőtt kategóriával léptek fel, 35 gyerekkel.

Kiszelyné Czibik Tünde, a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió művészeti vezetője, Veszprém: „A verseny azért vonzó, mert nagyon jólszervezett, barátságos, és itt olyan klubok vannak, akik értékelik egymás munkáját, szeretettel fordulnak egymás felé. Nem a szakmai munkát emelném ki elsősorban, hanem azt az emberi oldalát, ami összetart egy közösséget 30 éve.”

A magyarkanizsai táncfesztivál 30 évvel ezelőtt indította el a modern táncverseny műfaját az országban. Úttörőként taposta ki ezt a ösvényt, azóta pedig a legjobb szerbiai és külföldi klubok jönnek el, hogy benevezzenek a versenyre. Az elmúlt 3 évtizedben több mint 20 ezer táncos lépett fel az eseményen.

Sóti Erzsébet, főszervező: „A második alkalomra nem csak Kanizsáról és a környékről, azt hiszem anno Becse volt a legtávolabbi, ahonnan jöttek versenyzők, hanem Újvidékről, Belgrádból, a harmadik óta pedig nemzetközi szintű a rendezvény.”

Az esemény ünnepélyes megnyitóján a szervezők röviden bemutatták az elmúlt 30 évet, valamint elismerésekkel jutalmazták azokat, akik az elmúlt években támogatták és segítették a fesztivál megvalósulását.

Magyarkanizsa
Euro Show Dance
moderntánc
fesztivál
Gyógyfürdő
sportcsarnok

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű