Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Az Euro Show Dance három évtizede

2023.03.25
16:46
2023.03.25
19:19
Forrás
Pannon RTV
1300 itthoni és külföldi táncossal jubilált a magyarkanizsai Euro Show Dance moderntánc fesztivál. A legjobb táncosok mellett elismerésben részesültek azok is, akik az elmúlt 30 év alatt hozzájárultak az esemény létrejöttéhez.

A magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában megtartott táncversenyen számos országból érkeztek fellépők, akik szólóban, párosban és formációban mérték össze tudásukat. A zentai M Dance Studio már évek óta részt vesz az eseményen. Ezúttal közel 50 versenyzővel érkezett a fesztiválra.

Remete Réka, Hegedűs Orsolya, M Dance Studio, Zenta:
„- Csoportosan érkeztünk, most délelőtt nyolcan vagyunk egy csoportban, én viszont egyéniben is fel fogok lépni.
- Mennyire nehéz a tánc, hogy értékelnéd?
- Igazából nem nehéz, hanem az előtte lévő stressz, amit le kell győzni konkrétan.”

A magyarországi Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió táncosai majdnem minden eddigi ilyen rendezvényen részt vettek. Idén junior és felnőtt kategóriával léptek fel, 35 gyerekkel.

Kiszelyné Czibik Tünde, a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió művészeti vezetője, Veszprém: „A verseny azért vonzó, mert nagyon jólszervezett, barátságos, és itt olyan klubok vannak, akik értékelik egymás munkáját, szeretettel fordulnak egymás felé. Nem a szakmai munkát emelném ki elsősorban, hanem azt az emberi oldalát, ami összetart egy közösséget 30 éve.”

A magyarkanizsai táncfesztivál 30 évvel ezelőtt indította el a modern táncverseny műfaját az országban. Úttörőként taposta ki ezt a ösvényt, azóta pedig a legjobb szerbiai és külföldi klubok jönnek el, hogy benevezzenek a versenyre. Az elmúlt 3 évtizedben több mint 20 ezer táncos lépett fel az eseményen.

Sóti Erzsébet, főszervező: „A második alkalomra nem csak Kanizsáról és a környékről, azt hiszem anno Becse volt a legtávolabbi, ahonnan jöttek versenyzők, hanem Újvidékről, Belgrádból, a harmadik óta pedig nemzetközi szintű a rendezvény.”

Az esemény ünnepélyes megnyitóján a szervezők röviden bemutatták az elmúlt 30 évet, valamint elismerésekkel jutalmazták azokat, akik az elmúlt években támogatták és segítették a fesztivál megvalósulását.

Magyarkanizsa
Euro Show Dance
moderntánc
fesztivál
Gyógyfürdő
sportcsarnok

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű