Ugrás a tartalomra

Az isteni Dzsoni parázna napjai

2021.06.28
10:48
2021.06.28
18:52
Forrás
Pannon RTV
Ez a címe a darabnak, melyet az Újvidéki Színház Magyar Társulata mutat be. A Flilip Grujić regénye alapján készült előadást Jovana Tomić rendezte, a címszerepet pedig Ozsvár Róbert játssza.

Molnár Zoltán vendégszínészként erősíti a darabot színre vivő csapatot. Egyéb szerepek mellett ő játssza a címszereplő által keresett apát: „Meg kell, hogy mondjam, nagyon-nagyon rég dolgoztam ennyire laza és jó hangulatban, hogy úgy első naptól kezdve az utolsó, mai napig semmilyen súrlódás. Mindenki jó hangulatban jött próbára, szerettük egymást, együtt dolgoztunk. Amikor mondtuk a másiknak, hogy esetleg ezt hogyan kellene, mindenki elfogadta.”

Ozsvár Róbert alakításában láthatjuk Dzsonit. A történetmesélő főszereplő egy modern gyerek, modern problémákkal. Valójában egy pozőr, aki olyannak mutatja magát, amilyen nem:  „Igazából egy nagyon sérülékeny, érzékeny személyről van szó, és nagyon izgalmas volt ezt a figurát alakítani, keresgélni, mert itt tulajdonképpen egy karakterfejlődésről van szó, ami nagyon ritkaság mostanában a színpadon, és nekem nagyon nagy élvezet volt ebbe a szerepbe bújni.”

A darabot Jovana Tomić rendezte: „Mikor úgy határoztam, hogy színre viszem, valójában nagyon izgatott ez az apa és fia közti viszony, a felnövés problémája, amely során emancipálódnunk kell a szüleinktől. Feltevődik a kérdés, hogy ezt milyen áron tesszük, mit örökölünk a szüleinktől, és hogyan lehet megküzdeni ezzel az örökséggel. Valójában kell-e egyáltalán harcolni, vagy pedig elfogadni.”

Az előadás Filip Grujić regénye nyomán készült: „Ez számomra egy történet volt mikor írtam, mikor pedig nézem, akkor olyan érzésem van, mintha olyasvalamit néznék, ami nem az enyém. Nem mintha úgy készítették volna, hogy ne legyen az enyém, hanem ez egyszerűen annak a viszonya, ami le van írva, és amit a színpad nyújt. Úgyhogy számomra ez egy nagyon sikeres előadás, és lényegében úgy gondolom, hogy egy intim történet a felnövésről.”

A darabot ma este 19 órakor mutatják be az Újvidéki Színház kistermében telt ház előtt.

Az isteni Dzsoni parázna napjai
Újvidéki Színház
Újvidéki Színház társulata
Molnár Zoltán
Ozsvár Róbert

Most

10:36

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.