Ugrás a tartalomra

Az MNT az adai könyvtár társalapítója lett (videó)

2016.11.08
09:16
Mától az adai Szarvas Gábor Könyvárnak is társalapítója a Magyar Nemzeti Tanács
Mától az adai Szarvas Gábor Könyvárnak is társalapítója a Magyar Nemzeti Tanács. Az erről szóló szerződést ma délelőtt írták alá Adán a helyi önkormányzat és a Magyar Nemzeti Tanács illetékesei. Ünnepélyes keretek között látta el kézjegyével az adai Szarvas Gábor Könyvtár alapítói jogainak részleges átruházásáról szóló szerződést Búcsú Attila, az adai községi képviselő-testület elnöke és Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. Búcsú Attila, az adai  községi képviselő-testület elnöke: "Örömmel tölt el, hogy a mai napon pontot tehettünk egy hosszabb tárgyalási folyamatra, aminek eredményeképp ma alá is írtuk a Magyar Nemzeti Tanáccsal azt a szerződést, amivel részben átruházzuk az alapítói jogokat a Szarvas Gábor Könyvtár felett. Ezzel a szerződéssel a Szarvas Gábor Könyvtárnak lehetősége nyílik a fejlődésre, őszintén remélem, hogy él majd ezekkel a lehetőségekkel." A Szarvas Gábor Könyvtár a tizenegyedik olyan intézmény, amelynek a Magyar Nemzeti Tanács a társalapítója lett. Az adai könyvtár azért különösen fontos az MNT számára, mert nemcsak könyvtári tevékenységet lát el, hanem a község művelődési életének szervezője is. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke: "Az adai önkormányzattal közösen úgy tudjuk ezt az intézményt segíteni, de nemcsak ezt, hanem a többi kulturális intézményt, valamint a nemzeti tanács hatáskörébe tartozó oktatási és tájékoztatási szervezeteket és intézményeket is, amelyek így, együtt, az itt élő magyarságnak nemcsak az intézményhálózatát, hanem az identitását, önmeghatározását és itthon maradását is erősítik."



Az illetékesek abban bíznak, hogy az együttműködés a jövőben az oktatás területére is mind inkább kiterjedhet majd, különös tekintettel az oktatási intézmények fejlesztésére és a kollégiumi rendszer továbbépítésére.
Magyar Nemzeti Tanács
Szarvas Gábor Könyvtár
adai könyvtár
társalapítás
szerződés aláírása

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.