Ugrás a tartalomra

Az óbecsei Koncz Antónió döntős az István, a király iskolába megy... tehetségkutatón

2020.04.03
12:27
2020.04.24
13:02
Forrás
Pannon RTV
A centenáriumi trianoni megemlékezéssorozat részeként énekversenyt hirdettek Kárpát-medencei általános iskolásoknak.

Az István, a király iskolába megy… című program keretében a jelentkezők a rockopera egyik dalával szállhattak versenybe. Az óbecsei Koncz Antónió produkciójával bekerült a verseny második fordulójába. A fiút a koronavírus is dalszerzésre ihlette.

Tartsunk össze! címmel szerzett koronavírus-ihlette dalt az óbecsei Koncz Antónió. A fiú életét teljesen kitölti a zene: „Kiskorom óta zenével foglalkozok, imádom a zenét, tanulás közben is zenélek. Szeretem, mert tele van ritmusokkal, felvidít és jókedvre derít.”

Toncsi részt vesz az István, a király iskolába megy… című énekversenyen is, amelyen az egész Kárpát-medencéből indultak általános iskolás diákok. A verseny első fordulójában az Istvánként előadott Távol vagy tőlem című dallal osztott második helyezettként került be a második fordulóba.

Toncsi kicsi kora óta zenél: zongorázik, hegedül, énekel, táncol, és otthonosan mozog mind a népzene, mind a popzene világában – árulta el az édesanya, Dr. Koncz Mónika: „Toncsi, amióta megszólalt, azóta énekel és táncol. Imádja a zenét. Ő zenén keresztül tanul mindent. Először megzenésíti a prózai szöveget, utána elmondja. Őneki ez a vérében van.”

A második körre Toncsi újabb dallal készül. A szavazás április 16-án indul a www.iskolasistvan.hu oldalon és május 14-éig tart. A győztesek a színpadra kerülő rockoperában való részvétel mellett elutazhatnak majd Párizsba is, és megnézhetik a trianoni békeszerződés aláírásának helyszínét.

Óbecse
Koncz Antónió
István a király iskolába megy

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű