Ugrás a tartalomra

Az óbecsei közösség mindig sajátjaként élte meg a magyar kultúrát

2019.01.20
12:50
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
„Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom, ki vagy” címmel az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben is megünnepelték a magyar kultúra napját. Egyben bemutatták a kultúrkör első zenei CD-jét.

A Himnusz felcsendülésével vette kezdetét Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben a magyar kultúrának szentelt műsor. A színpadra azok a népzenei csoportok álltak, amelyeknek repertoárjából nemrégiben egy CD is megjelent. Kisimre Szerda Anna, művészeti vezető, Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, Óbecse: „A CD anyaga a kultúrkör énekcsoportjainak, szólistáinak, zenekarának a műsoraiból tartalmaz egy összefoglalót tulajdonképpen, tehát nem közvetlenül erre a CD-re készültek ezek a műsorszámok.

Az idei év egy jeles jubileum jegyében telik majd a kultúrkörben: 150 éve annak, hogy vidékünkön elsőként Óbecsén megalapították a Magyar Népkört, így szombaton arról is megemlékeztek, hogy másfél századdal ezelőtt ehhez a tervhez két hét alatt 178 támogató aláírást gyűjtöttek össze. Kiss Igor, elnökségi tag, Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, Óbecse: „A 150 éves párhuzam azt bizonyítja, hogy soha nem egy-két emberen múlott Óbecse és környéke magyar kultúrájának a művelése, hanem ez mindig a közösségé volt, és a közösség ezt mindig sajátjaként élte meg.”

Az énekes együttesek és a fiatal Becsei Vonós Banda mellett az ünnepségen fellépett a Fölszállott a páva című műsor kategóriagyőztese, a Fokos zenekar is.

Óbecse
magyar kultúra napja
Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör
Kisimre Szerda Anna
Kiss Igor

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.