Ugrás a tartalomra

Az óbecsei Péter Lea lett a II. Nemzeti VERSeny döntőjének győztese

2017.11.18
10:31
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Vajdasági siker született a budapesti Nemzeti Színházban megtartott II. Nemzeti VERSeny döntőjén: az óbecsei Péter Lea lett a Kárpát-medencét felölelő szavalóverseny győztese.

Az elmúlt kilenc hónap alatt három fordulóban több mint 200 versmondó mérettette meg magát, de csak 23-an jutottak a döntőbe.

Szabadon választott produkciónak Terék Anna Kunigunda útja című lélektani versét, Arany Jánostól pedig A walesi bárdokat választotta a 21 éves óbecsei Péter Lea. A Szegeden pszichológusnak tanuló egyetemista először vett részt a Nemzeti VERSenyen, amelyet meg is nyert. „Úgy álltam hozzá, hogy ez egy nagyon jó élmény és tapasztalat lesz, kíváncsi voltak, hogy a zsűri milyen kritikát fog adni, amiből esetleg tanulhatok, és úgy gondoltam, hogy én már abszolút győztesként jövök ki ebből a dologból, nem is gondoltam, hogy esetleg a fődíjat is elhozhatom.”

A szavalóversenyre klipet is kellett forgatni, Péter Lea filmje Simon Márton Háromnegyed négy című verséből készült. „Mindig arra törekszem, hogy természetes legyen a versmondás, tehát hogy az úgy hasson, hogy azok a gondolatok tényleg az enyémek, az én érzelmeim, esetleg akkor jutnak eszembe éppen a színpadon, hogyha olyan a vers. Ezeket úgy próbálom közvetíteni, hogy a hallgatóban is meg tudjanak jelenni azok az érzések, gondolatok, amiket én át szeretnék vinni.”

A versenynek még egy vajdasági sikere volt, a csókai Dupák Fanni versklipjéért kapott különdíjat

Óbecse
Péter Lea
Nemzeti VERSeny
Nemzeti Színház
Budapest

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.