Ugrás a tartalomra

Az Ördög és Európa - munkabemutató a Kosztolányi Dezső Színházban

2017.12.24
12:40
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Az Ördög és Európa című előadás munkabemutatóját tartották tegnap a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban. A színdarab az európai és az arab világ metszéspontjait vizsgálja.

Európai kultúrkör és az iszlám világ egymáshoz fűződő viszonyát mutatja be az Ördög és Európa című előadás. A darab még nem készült el teljes egészében. A munkabemutatóra azért van szükség, hogy az alkotó gárda a közönség visszajelzései alapján is tudják formálni az előadást. Mikes Imre Elek, színész, Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka: „A munkabemutató azért fontos, mert egy folyamat része. Ez a folyamat még nem kész, ezen az előadáson dolgozni fogunk még. Most megállunk egy bizonyos időre, hogy igazából nekünk is világos legyen, hogy hol tartunk, meddig jutottunk el.”

Az Ördög és Európa munkacímet viselő darabot Urbán András rendezte, amely a korábban készült Pass-port-trilógia egyfajta továbbgondolása. Azonban a színházigazgató-rendező felhívta a figyelmet arra, hogy ez nem az előző három előadás átdolgozása, hanem egy teljesen önálló színdarab. Urbán András, igazgató, Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka: „Az Ördög és Európa című darab konkrétan próbálja egyrészt szembeállítani, egyrészt értelmezni úgy a keresztény, nyugati, európai civilizációt, kereszténységet, mint az iszlámot.”

A szabadkai színházban januárban elkezdődnek egy nemzetközi produkció próbái. A koprodukciós előadásban a térség nemzetiségi színházai vesznek részt, így a temesvári Állami Német Színház, a trieszti Szlovén Színház és a szkopjei Albán Színház is Szabadkára érkezik.

Az Ördög és Európa - munkabemutató a Kosztolányi Dezső Színházban

Kosztolányi Dezső Színház
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.