Ugrás a tartalomra
Kukorelly Endre, író
Pannon RTV

Az újvidéki Bölcsészettudományi Karon járt Kukorelly Endre

2017-11-13
17:20
2017-11-16
00:07
Forrás
Pannon RTV
Bordás Sándor beszélgetett a költővel irodalomról, az irodalomhoz való viszonyáról és műveiről.

Kukorelly Endre fontosnak tartja, hogy ellátogasson a külhoni magyar egyetemi karokra, hogy közelebb vigye a a kortárs irodalmat a fiatal magyar generációkhoz.

Kukorelly Endre, író, Magyarország: „Szerintem olyan, hogy költői nyelv nincsen. Van a nyelv, és az lehet költői. Tehát azt lehet úgy használni. Ha olyan a konstrukció, olyan mondatok vannak, úgy van megcsinálva egy vers vagy egy próza akár, hogy az emberek, miközben olvassák, feláll a szőr a hátukon, annyira hatással van ráruk. Tehát ez az irodalom, ez a művészet, hogy az ember próbáljon olyan szövegeket előállítani ebből a nyelvből, amit egyébként mind valamennyire használunk a mindennapokban, hogy az ilyen hatással legyen más emberekre.”

Kukorelly Endre
költő
Újvidék

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.