Ugrás a tartalomra

Az újvidéki Forum tíz új kötettel szerepel az Ünnepi Könyvhéten

2019.06.11
12:32
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Szegeden és Budapesten is részt vesznek a Könyvhét programjaiban, a szerzők pedig dedikálnak és irodalmi esteken szerepelnek. Június 14-én Szegeden, 15-én a magyar fővárosban lehet velük találkozni.

A vajdasági római katolikus templomokat feldolgozó monográfia, tanulmány- és verseskötetek, kisregény, színházi esszék, képzőművészeti kritikák, fordításkötetek - csupán néhány írás a Forum Könyvkiadó Intézet idei gazdag kínálatából. A fiatal szerzőkről sem feledkeztek meg. Virág Gábor, igazgató, Forum Könyvkiadó Intézet, Újvidék: „Külön büszkeségünk, hogy az idén négy elsőkötetessel is jelen tudunk lenni a könyvhéten, három verseskötettel és egy kisregénnyel. Ugyanakkor vannak olyan szerzőink is, akiknek már a harmadik-negyedik kötete jelenik meg nálunk.”

A Forum június 14-én Szegeden, 15-én pedig Budapesten mutatja be új kiadványait az Ünnepi Könyvhét keretében. Dancsó Andrea, szerkesztő, Forum Könyvkiadó Intézet, Újvidék: „Minden szerzőnk bemutatkozik majd ezeken a rendezvényeken, 6-tól a Dugonics téren, azután fél 7-kor lesznek a dedikálások, szintén a Dugonics téren, ez a fő helyszíne Szegeden ennek a rendezvénynek, héttől pedig a Grand Cafe Szegedben mutatkoznak be a szerzőink. Másnap szombaton pedig Budapesten, 15 órától a Duna korzón lesznek dedikálások egészen hét óráig.”

Szombaton este nyolc órakor átfogóbb bemutatót tart az újvidéki kiadó a budapesti Mersz klubban.

Forum
Ünnepi Könyvhét
Virág Gábor

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.