Ugrás a tartalomra

Az Újvidéki Színház Guppi című tragikomédiája Adán (videó)

2017.05.25
14:46
Adán mutatta be Vaszilij Szigarjev Guppi című tragikomédiáját szerda este az Újvidéki Színház
Adán mutatta be Vaszilij Szigarjev Guppi című tragikomédiáját szerda este az Újvidéki Színház. Az előadást Hernyák György rendezte. Tamara, a darab főhősnője, egy olyan világba csöppent, amelyet egyáltalán nem így képzelt el. Hogy ezt túlélje, kitalált magának egy saját világot, amelyben hisz. Ebben próbál meg élni, a saját álmaiban. Crnkovity Gabriella, színész, Újvidéki Színház: „Nagyon sokat dolgoztunk ezen Hernyák Györggyel, hogy megismerjük ezt az embert, vagy legalábbis kitaláljuk, hogy milyen lehet és rajtam keresztül milyen lehet, mert nyilván, aki játssza, azon keresztül kell, hogy átszűrődjön, mert azt nem lehet megúszni, szerintem, hogy az ember ne önmagán keresztül próbálja megismerni ezt a szerepet.” guppi ada 2 Ljonyát, Tamara férjét, Balázs Áron alakítja. Balázs Áron, színész, Újvidéki Színház: „Meg kellett keresnem az ő igazát is. Végül is úgy tudtam vele menni, hogy megkerestem az ő baját, az ő keserűségét. Ő ugye a döntései után vállalt következményeket. Most mondhatjuk, hogy egy negatív figura, de a színpadon számomra az egy kihívás egy negatív karaktert megformálni, és számomra ez nagyon jól esett.”



Pása, a szerelmi háromszög utolsó résztvevője, egy hétköznapi ember. Életproblémáit szerette volna megoldani, azonban rajtakapták. Főnöke, Ljonya megzsarolja, és olyan dologra kényszeríti, amelyeket nem szívesen tesz meg. Pongó Gábor szerint ilyen dolgok a mai világban is megtörténnek. guppi ada 3 Pongó Gábor, színész, Újvidéki Színház: „Manapság eléggé jellemző, hogy az emberek nagyon sokan, ha nem is kényszerből, de muszájból csinálnak és foglalkoznak olyan dolgokkal, amik egyáltalán nem is az ő területük, vagyis, hát, nem érinti őket, és nem azzal szeretnének foglalkozni amivel.” Az Újvidéki Színház vendégjátéka a Magyar Nemzeti Tanács tájolási programjának keretében valósult meg. guppi ada 4
Ada
színház
Hernyák György
Újvidéki Színház
Vaszilij Szigarjev
Guppi
Crnkovity Gabriella
Balázs Áron
Pongó Gábor

Most

15:19, Frissítve: 17:11

Az intermodális áruszállításról tanácskoztak Újvidéken

Az intermodális áruszállítás jelenlegi helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak Újvidéken. Ennek lényege, hogy az árukat egy rakodási egységként, külön kezelés nélkül, különböző szállítási módokkal juttatják el a kívánt helyre.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.