Ugrás a tartalomra

Az Újvidéki Színház idei évadának szlogenje: Szívlázadás!

2018.09.19
14:35
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Hat új bemutatót láthat majd a közönség az Újvidéki Színház most kezdődő évadában. A program részleteit szerdán délelőtt ismertette az intézmény vezetősége.

Szívlázadás! Ezzel a szlogennel indítja el szeptember 24-én új évadát az Újvidéki Színház. A repertoárban ez alkalommal a meghasonlott, összetört szívek történeteire fektetik a hangsúlyt. Az új előadásokat Puskás Zoltán, Jaka Ivanc, Lénárd Róbert, Tara Manić, Dejan Projkovski és Szabó K. István rendezik majd. Lénárd Róbert, művészeti vezető, Újvidéki Színház: „Az idei hőseink valahogy nem azt választják, hogy ököllel mennek neki a szélmalomnak, mint a tavalyiak, hanem egy finomabb formáját választják a lázadásnak. A szívükkel lázadnak, hogy úgy mondjam.”

A múlt évad során az Újvidéki Színház nagyon széles kulturális térben ért el eredményeket – mondta el Venczel Valentin, az intézmény igazgatója. Az előadásaikat egyebek között Budapesten, Szkopjéban, Koperben és Kazahsztánban is sikerrel játszották. 11 fesztiválon vettek részt, amelyekből 7 volt versenydíjas és ezekről összesen 11 díjjal tértek haza. Venczel Valentin, igazgató, Újvidéki Színház: „Egy területet könnyű elfoglalni, viszont jóval nehezebb megtartani. Tehát mi a saját eredményeinknek egyfelől a megtartását szeretnénk, másfelől meg tulajdonképpen ezen a nagyon széles kulturális téren belül a saját pozíciónknak a stabilizálását, tartósságát szeretnénk biztosítani.”

A tavalyi év sikerét követően november elején a színház újra megszervezi a Synergy nevű, kisebbségi nyelven játszó színházakat összefogó fesztivált. Lesznek koprodukciós előadások is, illetve egyéb kulturális jellegű rendezvényeket is tartanak. Az érdeklődők idén többféle bérletdíjat is válthatnak az előadásokra.

Újvidéki Színház
Szívlázadás!
Venczel Valentin
Lénárd Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.