Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az utóbbi évek legerősebb mezőnye volt az idei KMV-é

2019-04-14
16:30
2019-04-14
17:34
Forrás
Pannon RTV
Gálaműsorral és díjkiosztóval zárult ma délelőtt az óbecsei Városi Színházban a középiskolások 52. művészeti vetélkedője.

Az idei döntőn is megközelítőleg nyolcvan ifjú vajdasági előadóművész és tollforgató versenyzett.

Darvas László: Legenda a nő teremtéséről című versét mondta a szabadkai Ágyas Ádám. Ebben a műfajban ő bizonyult a legjobbnak.

Ágyas Ádám, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Színészettel már negyedik éve foglalkozom, és szükségem volt arra is, hogy versmondás terén is szerezzek tapasztalatokat, és úgy gondoltam, hogy a KMV jó lehetőség erre.”

A Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének 52. döntője gálaműsorral ért véget vasárnap, amikor is a legjobbak állhattak színpadra. A meglepetésvendég Sóti Juli énekes, a Pannon RTV munkatársa volt, aki évekkel ezelőtt a vetélkedőn népi énekesként lépett fel.

Sóti Juli énekesnő, dalszerző: „Egyszer sikerült dobogós lennem, és nagy élmény volt, hogy kaptam egy ilyen visszaigazolást, és szerintem minden középiskolásnak nagyon fontos az, hogy a középiskola ideje alatt egy olyan visszacsatolást kapjon egy környezettől, egy társaságtól, egy összetartozó csoporttól, hogy ez továbblendítse akár.”

A körzeti versenyeken közel 500-an vettek részt, közülük több mint nyolcvan előadóművész és tollforgató versenyzett az óbecsei Városi Színházban megtartott döntőn. Az ünnepségen a versenyzőket és a közönséget a Magyar Nemzeti Tanács nevében Jerasz Anikó üdvözölte.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, Magyar Nemzeti Tanács (Magyar Összefogás): „A közel 500 résztvevő, a sok-sok előadás, produkció is azt bizonyítja, hogy ezt a nívós rendezvényt tovább kell vinni és újra és újra meg kell szervezni, és minden évben arra kell biztatni a középiskolásokat, hogy mutassák meg, hogy mire képesek.”

A gálaműsor végén a dobogósok és különdíjasok a díjaikat is átvehették.

Középiskolások Művészeti Vetélkedője
Sóti Juli
Jerasz Anikó

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.