Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Az utolsó kislányok

2021.12.30
13:02
2021.12.30
16:19
Forrás
Pannon RTV
Idei utolsó előadását tartotta a Kosztolányi Dezső Színház Szabadkán. A közönség Az utolsó kislányok című darabot láthatta, amelyet Maja Pejović írt és Kokan Mladenović rendezett.
Pannon RTV/Szkocsovszki László

 A darab témája, hogy a modern kapitalizmusban minden tárggyá válhat, még a gyerekek is.

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban látható előadások mindig aktuális, valós problémákról szólnak - véli Lencsés Gyula, aki a szerda esti darabot sem hagyta ki.

„Kokánnak több rendezését láttam, és mindegyik nagyon jó volt, ezért bízom benne, hogy a mai is nagyon jó lesz.”

Urbán András a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója a felkészülésről mesélt.

„Egy óra harminc percet végigtáncolnak, végigénekelnek. Közben nehéz témákkal birkóztak meg. Folyamatos improvizatív próbáik voltak. Egy nagyon nehéz, megterhelő időszak után vannak, de érezhető a napokban egyfajta belső sikerélmény mindenkiben, mert eljutottak erre a pontra.”

 

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A darab témája, hogy egy olyan társadalmi rendben élünk, ahol az élet minden területén áruvá válunk. Ez alól maga a születés sem kivétel. A birtoklás vágya még olyan biológiai és érzelmi szintet is behálóz, mint az anyaság - ecsetelte Kokan Mladenović, az előadás rendezője.

„Lehetséges, hogy egy olyan világban élünk, amelyben a gyerekek egyszerű áruvá váltak? Minden csak áru. Mindent megvesznek, és mindent eladnak. Maja írt egy nagyszerű szöveget, amely a civilizáció lényegéről szól. Létezik, hogy minden áruvá vált, minden a pénzről és az érdekről szól.”

Az ősbemutató egyben az év utolsó előadási is volt. De, aki nem látta, ne aggódjon, január 16-án ismét előadják.

Kosztolányi Dezső Színház
Maja Pejović
Kokan Mladenović
Az utolsó kislányok
Lencs Ézsua
résztvevő

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.