Ugrás a tartalomra

Az utolsó kislányok

2021.12.30
13:02
2021.12.30
16:19
Forrás
Pannon RTV
Idei utolsó előadását tartotta a Kosztolányi Dezső Színház Szabadkán. A közönség Az utolsó kislányok című darabot láthatta, amelyet Maja Pejović írt és Kokan Mladenović rendezett.

 A darab témája, hogy a modern kapitalizmusban minden tárggyá válhat, még a gyerekek is.

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban látható előadások mindig aktuális, valós problémákról szólnak - véli Lencsés Gyula, aki a szerda esti darabot sem hagyta ki.

„Kokánnak több rendezését láttam, és mindegyik nagyon jó volt, ezért bízom benne, hogy a mai is nagyon jó lesz.”

Urbán András a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója a felkészülésről mesélt.

„Egy óra harminc percet végigtáncolnak, végigénekelnek. Közben nehéz témákkal birkóztak meg. Folyamatos improvizatív próbáik voltak. Egy nagyon nehéz, megterhelő időszak után vannak, de érezhető a napokban egyfajta belső sikerélmény mindenkiben, mert eljutottak erre a pontra.”

 

A darab témája, hogy egy olyan társadalmi rendben élünk, ahol az élet minden területén áruvá válunk. Ez alól maga a születés sem kivétel. A birtoklás vágya még olyan biológiai és érzelmi szintet is behálóz, mint az anyaság - ecsetelte Kokan Mladenović, az előadás rendezője.

„Lehetséges, hogy egy olyan világban élünk, amelyben a gyerekek egyszerű áruvá váltak? Minden csak áru. Mindent megvesznek, és mindent eladnak. Maja írt egy nagyszerű szöveget, amely a civilizáció lényegéről szól. Létezik, hogy minden áruvá vált, minden a pénzről és az érdekről szól.”

Az ősbemutató egyben az év utolsó előadási is volt. De, aki nem látta, ne aggódjon, január 16-án ismét előadják.

Kosztolányi Dezső Színház
Maja Pejović
Kokan Mladenović
Az utolsó kislányok
Lencs Ézsua
résztvevő

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.