Ugrás a tartalomra

Az utolsó kislányok a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színpadán

2021.12.21
12:50
2021.12.21
16:24
Forrás
Pannon RTV
A bemutató időpontja december 29-e.

Ősbemutató készül a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színpadán. Maja Pejović Az utolsó kislányok című darabját egy ukrajnai mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó klinikán készült fotó ihlette. A képen síró csecsemők voltak, akikért a nevelőszülők a pandémia okozta határzárlat miatt nem tudtak elmenni. A modern kapitalizmus tulajdonsága, hogy minden tárggyá vált, így a gyerekek is. A bolygó teljes kizsákmányolása a női test és maga a nő kizsákmányolásában jelenik meg - hangsúlyozta az írónő, aki egyben a darab dramaturgja is. A színdarab modern operai formát kapott. A bemutató időpontja december 29-e.

Kucsov Borisz, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színésze: "Fontosnak tartom elmondani, hogy mindamellett, hogy ez az előadás fontos társadalmi témákat feszeget, illetve ezekkel foglalkozik, olyanokkal mint a gyermekek produktumként kezelése, vagy kapitalizmus, a nemek közötti egyenlőség. Mindamellett egy nagyon színes, izgalmas, nem mindennapi és lendületes, szórakoztató előadást láthat majd a közönség, amelyben végig zene lesz és végig zene kíséri majd. Tehát egy igazán különleges munka volt ez számunkra is."

KDSZ
ősbemutató
Az utolsó kislányok
sajtótájékoztató

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.