Ugrás a tartalomra

Bábelőadás a temerini Tájházban

2018.10.01
10:50
2018.10.01
18:19
Forrás
Pannon RTV
A magyar népmese napján kezdődött a Vándor Bábszínház új évada. A temerini Tájházban Az aranyszőrű bárány című népmesét láthatta a közönség.

Rendhagyó díszlettel és körszínpaddal várta a közönséget vasárnap este a Vándor Bábszínház új előadása. A gyerekek rengeteg kacagással jutalmazták a játékot.

Furfangos táncra kellett perdülnie a juhásznak és a falubelieknek is, hogy megnevettessék a királykisasszonyt.

Tóth Szonja: „Azért tetszett az, amikor táncoltunk, mert akkor a királykisasszony boldog volt.”

Kószó Valentin: „Az a birka, amikor felébredt, megnevettetett minket.”

Tóth Anita: „Nagyon tetszett, ahogyan a bárányka farkához kötöztek, nagyon érdekes volt és jó érzés volt, ahogy hozzáértem a puha szőréhez.”

A népmesék feldolgozását mindig fontosnak tartotta a Vándor Bábszínház. A tagok a mesék nevelő értékét tolmácsolják a közönségnek és interaktivitásra törekszenek - mondta Tóth Lívia, a Pannon RTV munkatársa, aki a Vándor Bábszínház vezetője is. „Nem elég csupán a mese fonala, hanem szüksége van arra, hogy részt vegyen a dolgokban és állandóan pörögjön a dolog, ráéreztünk, így is kezdtük és ez nagy sikerrel vitte az előadásainkat az eddigiek folyamán is.”

Az új előadás bemutatóját nem véletlenül időzítették a magyar népmese napjára, az értéket ugyanis így lehet továbbörökíteni.

Garbac Sarolta, tag, Vándor Bábszínház: „Mindenki számára érdekes és valamilyen tartalmat és tanulságot közöl. Akármelyik oldalról fogjuk meg a történetet, akármelyik részét domborítjuk ki, az biztos, hogy kerek egész lesz. Immáron tizedik előadásunkat készítettük el, és ebben is van valami újdonság, van valami csavar, nem ismételtük magunkat, és itt bizonyosodott be, hogy azt amit kitűztünk célul, az jó út.”

A Gyermekhéten a Vándor Bábszínház egyebek mellett Kishegyesre és Bácsfeketehegyre is ellátogat.

Temerin
Vándor Bábszínház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű