Ugrás a tartalomra

Bábjátékkal ért véget a színházfesztivál gyermekprogramja

2020.02.15
13:57
2020.02.15
18:21
Forrás
Pannon RTV
A világszép nádszálkisasszony történetét ismerhették meg a gyerekek a IV. Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napok szombati délelőttjén. Az előadást a békéscsabai Napsugár Bábszínház mutatta be.

A gyermekek megismerhették a legkisebb királyfi történetét, aki az igaz szerelmet kereste. Útja során végigjárja a népmesékből már jól ismert próbatételeket, hogy az út végén ráleljen a királylányra, akivel megtalálja a boldogságot.
Pripićević Tara Blanka: „Nagyon tetszett, mivel nagyon jó ötleteket adtak meg csináltak. A bábok is nagyon szépek voltak. Nekem nagyon tetszett.”

Csortán Erzsébet, a mese előadója és rendezője úgy véli, hogy a legkisebbeknek a bábjátékokon keresztül kellene megismerniük a színházak világát. A békéscsabai Napsugár Bábszínház színésze hozzátette, hogy a bábokkal könnyebben tudnak azonosulni: „Közelebb állnak hozzájuk. Szimbolikus értékük van ezeknek a tárgyaknak, báboknak. Emiatt szerintem jobban tudnak azonosulni velük.”

A bábelőadással véget ért a fesztivál gyermekprogramja, amelyre mindhárom nap nagyon sokan voltak kíváncsiak.

Teátrum Neked!
Napsugár Bábszínház
bábjáték

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.