Ugrás a tartalomra

Bábjátékot vittek színpadra a kevi szülők

2023.03.21
16:31
2023.03.21
19:43
Forrás
Pannon RTV
Törökfaluban tartotta meg ősbemutatóját a Móra István Művelődési Egyesület, valamint a kevi szülők közössége, akik bábelőadás formájában A kiskondás című darabot vitték színre.

A bábokkal való mesedramatizálás, verselés, éneklés kiemelkedően fejleszti a gyermekek gondolkodását, fantáziáját és beszédkészségét is. Ezt felismerve kis csapattá kovácsolódtak a kevi szülők, hogy példát mutassanak gyermekeiknek, így vitték színpadra a mostani előadásukat.

Fodor Natália: „Ez egy jó program a közösségnek. Gyerekeknek mi nagyon szeretünk bábozni, ők nagyon figyelik. Jó érzéssel tölt el bennünket, az időnk kiadja, szabadidőnkben meg tudjuk csinálni a próbákat. Elég viccesek néha a próbák, de élvezzük nagyon, a gyerekek kedvéért meg a szülő természetesen minden megtesz.”

A Móra István Művelődési Egyesület akkreditált tehetségpontként kiemelkedő figyelmet fordít mindazon folyamatokra, programokra, amelyek a gyermekek fejlődését szolgálják. Ilyen a mostani, Kopasz Ildikó rendezésében megvalósult mesedarab.

Perpauer Attila, elnök, Móra István Művelődési Egyesület: „A Móra István Művelődési Egyesület és a szülők közössége egy közös projektumban vesz részt, már két éve. Egy népmesét dolgoztunk fel, bábelőadás formájában. Ez nagyon fontos, mert úgy gondolom, hogy most nem a gyerekek báboznak, hanem a szülők, és ez abban segíti a gyerekeket is, hogy jobban megismerjék a népmesét, a népi kultúrát.”

A tervek szerint a bábelőadást a következő időszakban több vajdasági településen is bemutatják, a többi között Zentán és Péterrévén is.

bábszínház
Kevi
Törökfalu
Perpauer Attila
Móra István Művelődési Egyesület

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.