Ugrás a tartalomra

Bajmokon is Radnóti nyomában jártak

2021.05.21
20:07
2021.05.21
20:17
Forrás
Pannon RTV
Bajmokon, a Dózsa György Magyar Művelődési Központban bemutatták a Radnóti nyomában című egész estés dokumentumfilmet.

A Péntek esti találkozások elnevezésű rendezvénysorozat keretében a közönség végigkövethette Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi tanár, versvándor útját Bortól Abdáig. A díjnyertes filmet a Pannon RTV munkatársa Herczeg Zsolt készítette.

25 nap, három ország, 850 kilométer. Az erőltetett menet útvonala Bortól Abdáig. Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi tanár, versvándor Radnóti Miklós születésének 110. és halálának 75. évfordulója alkalmából gyalogos vers-zarándoklatra vállalkozott a tragikus sorsú költő és a többi ártatlanul elhurcolt bori munkaszolgálatos emlékére. A versvándor menetét a Pannon RTV munkatársai végigkísérték. A operatőri feladatokat Szalai Adrián és Lukács Attila végezték, a film rendezője pedig Herczeg Zsolt volt: „Számomra nagyon fontos volt az, hogy itt Bajmokon, a szülőfalumban is bemutassák ezt a filmet. Nem csak azért, hogy a helyiek lássák, hogy mit készítettünk a stábbal nagyjából két évvel ezelőtt, hanem azért is, hogy közelebb hozzam, illetve megismerjék még jobban maga Radnóti Miklós művészetét, költészetét, illetve megismerjék Tóth Péter Lórántot mint versvándort, aki fáradhatatlanul járja a Kárpát-medencét. Ő is mint pódiumművész, előadóművész számtalan helyen fellép, talán egyszer majd Bajmokon is.”

A Radnóti nyomában című dokumentumfilm egyszerre ismeretterjesztő film, kreatív dokumentumfilm, úti- és versfilm.

Erdélyi Ágota, elnökségi tag, Dózsa György Magyar Művelődési Központ, Bajmok: „Mivel Zsolt bajmoki lakos, nagyon büszkék vagyunk mi bajmokiak, hogy egy ilyen csodálatos dokumentumfilmet tudott megrendezni, az ő szárnyai alatt tudott ez a film kibontakozni. Bajmokot híressé is teszi ezáltal.”

A Pannon RTV dokumentumfilmje a XI. Bujtor István Filmfesztiválon különdíjat nyert.

Radnóti nyomában
Herczeg Zsolt
Bajmok

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.