Ugrás a tartalomra

A Bál a Savoyban című operettrevüvel készül a Szegedi Nemzeti Színház

2017.12.11
15:52
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Premierrel zárja az évet a Szegedi Nemzeti Színház operatagozata. Ábrahám Pál világhírű darabját, a Bál a Savoyban című operettrevüt pénteken mutatják be Szegeden.

A Bál a Savoyban könnyed szerelmi vígjáték, remek karakterekkel, frappáns jelenetekkel és fülbemászó zenével. Négy nap múlva bemutató lesz, de a társulat még mindig részpróbázik, ugyanis most kaptak először színpadot.

Horváth Péter, rendező, Magyarország: „Remélem, hogy a hagyományos operettet szeretők, vagy az operett rajongók nem fognak csalódni az előadás láttán, de természetesen 2017-ben csináljuk ezt az előadást, tehát bizonyos finom, mai ízek is lesznek benne.”

Bóbis László koreográfus szerint a klasszikus operett-koreográfia repertoárja szűkebb annál, amit ez a szegedi verzió elbír. Bóbis László, koreográfus Magyarország: „Az én világom a húszas-harmincas évek, a swinges táncos dolgok, és én próbáltam minél több húszas-harmincas évek koreográfiát belerakni ebbe az operettbe.”

Az előadást többször és több helyütt játszották már parádés szereposztásban. Ez alkalommal Henry szerepét László Boldizsár játssza. „Régen bizonyos daloknál, áriáknál zavart, hogy biztos a fülekben az úgy szól-e, ahogy Pavarotti énekelte, de ma már nem érdekel.”

Ebben a darabban minden adott egy sikeres operettbonyodalomhoz, mely természetesen vidám véget ér. Az előadást december folyamán többször is műsorra tűzi a Szegedi Nemzeti Színház.

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.