Ugrás a tartalomra
Bál a Savoyban, Szegedi Nemzeti Színház
Pannon RTV

A Bál a Savoyban című operettrevüvel készül a Szegedi Nemzeti Színház

2017-12-11
15:52
2017-12-11
18:40
Forrás
Pannon RTV
Premierrel zárja az évet a Szegedi Nemzeti Színház operatagozata. Ábrahám Pál világhírű darabját, a Bál a Savoyban című operettrevüt pénteken mutatják be Szegeden.

A Bál a Savoyban könnyed szerelmi vígjáték, remek karakterekkel, frappáns jelenetekkel és fülbemászó zenével. Négy nap múlva bemutató lesz, de a társulat még mindig részpróbázik, ugyanis most kaptak először színpadot.

Horváth Péter, rendező, Magyarország: „Remélem, hogy a hagyományos operettet szeretők, vagy az operett rajongók nem fognak csalódni az előadás láttán, de természetesen 2017-ben csináljuk ezt az előadást, tehát bizonyos finom, mai ízek is lesznek benne.”

Bóbis László koreográfus szerint a klasszikus operett-koreográfia repertoárja szűkebb annál, amit ez a szegedi verzió elbír. Bóbis László, koreográfus Magyarország: „Az én világom a húszas-harmincas évek, a swinges táncos dolgok, és én próbáltam minél több húszas-harmincas évek koreográfiát belerakni ebbe az operettbe.”

Bál a Savoyban, Szegedi Nemzeti Színház

Az előadást többször és több helyütt játszották már parádés szereposztásban. Ez alkalommal Henry szerepét László Boldizsár játssza. „Régen bizonyos daloknál, áriáknál zavart, hogy biztos a fülekben az úgy szól-e, ahogy Pavarotti énekelte, de ma már nem érdekel.”

Ebben a darabban minden adott egy sikeres operettbonyodalomhoz, mely természetesen vidám véget ér. Az előadást december folyamán többször is műsorra tűzi a Szegedi Nemzeti Színház.

Most

16:27

Jön a tél és vele a szmog

A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.
15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.