Ugrás a tartalomra
Bál a Savoyban, Szegedi Nemzeti Színház
Pannon RTV

A Bál a Savoyban című operettrevüvel készül a Szegedi Nemzeti Színház

2017-12-11
15:52
2017-12-11
18:40
Forrás
Pannon RTV
Premierrel zárja az évet a Szegedi Nemzeti Színház operatagozata. Ábrahám Pál világhírű darabját, a Bál a Savoyban című operettrevüt pénteken mutatják be Szegeden.

A Bál a Savoyban könnyed szerelmi vígjáték, remek karakterekkel, frappáns jelenetekkel és fülbemászó zenével. Négy nap múlva bemutató lesz, de a társulat még mindig részpróbázik, ugyanis most kaptak először színpadot.

Horváth Péter, rendező, Magyarország: „Remélem, hogy a hagyományos operettet szeretők, vagy az operett rajongók nem fognak csalódni az előadás láttán, de természetesen 2017-ben csináljuk ezt az előadást, tehát bizonyos finom, mai ízek is lesznek benne.”

Bóbis László koreográfus szerint a klasszikus operett-koreográfia repertoárja szűkebb annál, amit ez a szegedi verzió elbír. Bóbis László, koreográfus Magyarország: „Az én világom a húszas-harmincas évek, a swinges táncos dolgok, és én próbáltam minél több húszas-harmincas évek koreográfiát belerakni ebbe az operettbe.”

Bál a Savoyban, Szegedi Nemzeti Színház

Az előadást többször és több helyütt játszották már parádés szereposztásban. Ez alkalommal Henry szerepét László Boldizsár játssza. „Régen bizonyos daloknál, áriáknál zavart, hogy biztos a fülekben az úgy szól-e, ahogy Pavarotti énekelte, de ma már nem érdekel.”

Ebben a darabban minden adott egy sikeres operettbonyodalomhoz, mely természetesen vidám véget ér. Az előadást december folyamán többször is műsorra tűzi a Szegedi Nemzeti Színház.

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.