Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bányai János Emlékház nyílik Bácsfeketehegyen

2019.11.26
19:26
Forrás
Pannon RTV
Megtekintette Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a néhány hónap múlva átadásra kerülő Bányai János Emlékházat Bácsfeketehegyen.

Az eseményen elhangzott, a munkálatok várhatóan december végére befejeződnek, az épületet pedig jövő év februárjában adják át. A magyar kormány mintegy 150 millió forinttal támogatja a beruházást, így az emlékház a legmodernebb építőanyagok felhasználásával újulhat meg. Bányai János akadémikus szülőházának felújítási és a bővítési munkálatai tavaly kezdődtek el. A teljesen felújított épület emlékházként és közkönyvtárként működik majd.

Bácsfeketehegy
Potápi Árpád János
Bányai János Emlékház

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.