Ugrás a tartalomra

Barbaricum - kortárs színházi fesztivál

2018.11.19
14:51
2018.11.19
15:58
Forrás
Pannon RTV
Tizedik alkalommal szervezik meg a Desiré Central Station nemzetközi regionális kortárs színházi fesztivált Szabadkán.

A Barbaricum alcímet viselő fesztiválra nemcsak a régióból érkeznek társulatok, hanem távolabbról is.

Rendhagyó, meghökkentő, sokak szemében botrányos darabokat láthat a közönség a fesztiválon. Idén az előadásokat négy helyszínen játsszák: a Kosztolányi Dezső Színházban, a Gyermekszínházban, a Jadran Színpadon, valamint a Kortárs Galériában. Sok előadásra már elfogytak a jegyek.

Borbély Éva, sajtó- és marketingfelelős, Desiré Central Station 2018: „Már csak pár előadásra vannak szabad helyeink, a többire már várólistát vezetünk. Az előadások, amire még be lehet jutni, a Cécile Loyer társulatának A hiány Pillanatai című előadás, ami egy francia táncelőadás. Cécile Loyer egyébként Nagy Józsefnek volt a tanítványa, ezenkívül a Boszniai Nemzeti Színháznak a Féljétek Allahot című előadása, amit Zlatko Paković rendezett, valamint a szegedi Metanoia Artopédia Jég-Doktrínák – variációk a náci retorikára című előadására lehet még bejutni.”

A rendezvényre a hazai társulatok mellett Franciaországból, Magyarországról, Szlovéniából, Horvátországból és Boszniából is érkeznek előadók. Az idei fesztivál a Barbaricum alcímet viseli.

Urbán András, fesztiváligazgató: „A Barbaricumot lehet többféleképpen értelmezni, nyilván a történelmi értelemben a barbárok által elfoglalt területeket jelenti, egyrészt a mi identitásunkat is meg tudja határozni és ha azt nézzük, hogy tulajdonképpen a Balkán, vagy ez a Kelet-, Közép-Európa minek számít egy nyugat-európai civilizáció szempontjából, illetve olyan témákkal foglalkozunk a fesztivál ideje alatt, ami mondhatni, hogy egyfajta barbár történet.”

A fesztivál november 23-tól december elsejéig tart. A jegyek a Kosztolányi Dezső Színház pénztárában és a Jadran Színpad előcsarnokában vásárolhatók meg. A teljesárú jegy 450, még a diák- és nyugdíjasjegy 300 dinárba kerül. Az idén is van 4+1 jegy, vagyis 4 jegy megvásárlása esetén az ötödiket ajándékba adják.

Desiré fesztivál
Urbán András

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.