Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Befejeződött a 25. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó

2021.11.28
15:46
2021.11.28
16:52
Forrás
Pannon RTV
A díjátadón az általános iskolások kategóriájából kiosztották a Dudás Kálmán-plakettet, illetve felnőtt kategóriában a verseny fődíját, a Dudás Kálmán-díjat.

A szombati fordulóból a versmondók fele jutott tovább a vasárnapi döntőbe. Kalmár Zsuzsa, a verseny egyik zsűritagja elmondta, erős volt a mezőny, ezért nehéz volt a nyertesek kiválasztása. „Ők versenyeken edződnek és tanulnak önmagukról is, mert a kudarcot el kell tudni viselni, hogy attól ne menjen el az ember kedve a további versmondástól. Ezt mind építik be a saját rendszerükbe.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Az öt kategória dobogósait és különdíjasainak kihirdetése után kiosztották a Dudás Kálmán-plakettet, illetve a Dudás Kálmán-díjat is, amelyet Kőműves Csenge nyert. „Egyszerűen fantasztikus érzés szavalni és kifejezni magam egy szöveg által, és belerakni az érzéseimet és azáltal elmondani, hogy mit is érzek, mik a gondolataim, ezt átadni az embereknek és érezni azt, hogy lefagy a levegő.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A versenyt tavaly online tudták csak megszervezni, ezért még nagyobb volt a nyomás a szervezőkön, hogy idén minden jól sikerüljön, mondta Hajvert Ákos, az esemény szervezője, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének elnöke: „Maga a verseny nem csak a vers- és prózamondásról szól, hanem különböző társművészetekről is, kiállításmegnyitóról, színházról, komolyzenéről, és úgy gondolom, hogy mindent meg tudtunk valósítani, amit szerettünk volna és talán még erősíteni is tudtuk a vers és prózamondás iránti szeretet.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A találkozó díjazottjai közül választották ki azokat is, akik a jövőben a magyarországi vers- és prózamondó versenyeken képviselhetik a rendezvényt.

Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó
Kalmár Zsuzsa
Hajvert Ákos

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:40, Frissítve: 17:51

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 18:55

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Augusztus 13-án, szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.
15:05

Óriási beruházás érkezik Magyarországra

Bejelentették Magyarország eddigi legnagyobb beruházását. Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét.

Népszerű