Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Befejeződött a 25. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó

2021.11.28
15:46
2021.11.28
16:52
Forrás
Pannon RTV
A díjátadón az általános iskolások kategóriájából kiosztották a Dudás Kálmán-plakettet, illetve felnőtt kategóriában a verseny fődíját, a Dudás Kálmán-díjat.

A szombati fordulóból a versmondók fele jutott tovább a vasárnapi döntőbe. Kalmár Zsuzsa, a verseny egyik zsűritagja elmondta, erős volt a mezőny, ezért nehéz volt a nyertesek kiválasztása. „Ők versenyeken edződnek és tanulnak önmagukról is, mert a kudarcot el kell tudni viselni, hogy attól ne menjen el az ember kedve a további versmondástól. Ezt mind építik be a saját rendszerükbe.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Az öt kategória dobogósait és különdíjasainak kihirdetése után kiosztották a Dudás Kálmán-plakettet, illetve a Dudás Kálmán-díjat is, amelyet Kőműves Csenge nyert. „Egyszerűen fantasztikus érzés szavalni és kifejezni magam egy szöveg által, és belerakni az érzéseimet és azáltal elmondani, hogy mit is érzek, mik a gondolataim, ezt átadni az embereknek és érezni azt, hogy lefagy a levegő.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A versenyt tavaly online tudták csak megszervezni, ezért még nagyobb volt a nyomás a szervezőkön, hogy idén minden jól sikerüljön, mondta Hajvert Ákos, az esemény szervezője, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének elnöke: „Maga a verseny nem csak a vers- és prózamondásról szól, hanem különböző társművészetekről is, kiállításmegnyitóról, színházról, komolyzenéről, és úgy gondolom, hogy mindent meg tudtunk valósítani, amit szerettünk volna és talán még erősíteni is tudtuk a vers és prózamondás iránti szeretet.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A találkozó díjazottjai közül választották ki azokat is, akik a jövőben a magyarországi vers- és prózamondó versenyeken képviselhetik a rendezvényt.

Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó
Kalmár Zsuzsa
Hajvert Ákos

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.