Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Befejeződött a VI. Talentum néptánctábor

2018.06.30
11:50
2018.07.01
07:48
Forrás
Pannon RTV
A zápor miatt a műsort a tanya nagytermében tartották. A hely azonban majdnem szűknek bizonyult a 130 táncosnak és a rengeteg érdeklődőnek.

Gálaműsorral fejeződött be tegnap este a horgosi Túrú-tanyán a VI. Talentum néptánctábor.

A táborban az alsósok a kalocsai, a felsősök a szucsági, az ifjúsági korosztály pedig a rábaközi táncokkal ismerkedett meg. A palicsi Kuktin Nikolett 9 éve táncol. Ezúttal a felsősök között igyekezett ellesni a szucsági táncok fortélyait. „Maga a táncrésze nagyon tetszett, az idővel volt egy kis problémánk, de ettől eltekintve én nagyon élveztem az egész tábort.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A szucsági táncokat egy fiatal békéscsabai pár, Farkas Tamás és Farkas Ágnes néptáncoktatók igyekeztek átadni a felsős korosztálynak. Farkasék már ötödször vesznek részt a táborban. „Kuriózum ez a Talentum népművészeti tábor, néptánc- és népzenei tábor. Én ötödik alkalommal veszek részt rajta és mindig feltöltődve, új élményekkel telve térek haza. Zseniális a helyszín, ez a természetközeli tábor példaértékű úgy gondolom nemcsak Vajdaságban, de Magyarországon is, ezért jövünk mi is ide szívesen” - mondta Farkas Tamás.

A táncosok mellett, akiket a Juhász zenekar kísért, bemutatkoztak a tábori Ki mit tud vetélkedő legjobbjai is. Brezovszki Roland, főszervező, Talentum Néptánctábor: „Az a 130 gyermek, aki kilátogatott innen Észak-Vajdaságból hozzánk, olyan élményekkel tud hazamenni, ami maradandó lesz, tudja kamatoztatni. Tud beszélni ezekről a szüleinek, el tudja mesélni mindazokat a programokat, amelyeket szerveztünk nekik, és nyilván táncról szólt az egész hét, napi öt órában, hat órában próbáltak.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A tábor a Magyar Kormány, a Nemzeti Kulturális Alap, Vajdaság Autonóm Tartomány és Szabadka Város támogatása mellett a deszkiekkel közösen tető alá hozott IPA-projekt jóvoltából valósulhatott meg.

Talentum
néptánctábor
néptánc
tábor
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.