Ugrás a tartalomra

Belgrádban koncertezett az újvidéki Európa Kollégium kórusa

2022.12.18
11:46
2022.12.18
15:14
Forrás
Pannon RTV
A hangversenyre az ünnepi időszak alkalmából került sor, a repertoáron karácsonyi dalok szerepeltek. A fellépés a belgrádi Collegium Hungaricum közreműködésével valósulhatott meg.

A legismertebb karácsonyi dalok csendültek fel Belgrádban, a Páduai Szent Antal-templomban. Az újvidéki Európa Kollégium énekkara hetente legalább kétszer tart próbát, a koncertekre nagy odafigyeléssel, odaadással készülnek – mondta el Détári Apollónia kórusvezető.

„A koncert közeledtével a próbák hossza is hosszabbodik, illetve sűrűbben próbálunk. Fárasztó tud lenni, de ugyanakkor ott a motiváció, az, hogy miért csináljuk ezt. Nekem a szakmám, de a legtöbben hobbi szinten csinálják, szeretetből, ez a legfontosabb mottó.”

A szerb fővárosban található Páduai Szent Antal-templomot a szlovén származású Jože Plečnik tervei alapján építették. A munkálatok 1928 és 1932 között zajlottak. A templomot Ivan Meštrović horvát szobrász és építész szobrai díszítik.

Szentgyörgyi Klára, igazgató, Collegium Hungaricum, Belgrád: „Ferences rendiek őrzik. Itt egy ferences rendi kolostor is van mellette. Ezek a ferences rendiek csodálatosan fogadtak bennünket. Nem is tudok szebbet mondani, mint hogy ez az egész egy nagyon szép karácsonyi ajándék.”

Az újvidéki Európa Kollégium kórusa 2019-ben alakult meg. Jelenleg közel 20 tagot számlál. A karácsonyi koncertet Újvidéken is bemutatják.

Belgrád
koncert
kórus
karácsonyi műsor
Európa Kollégium
Collegium Hungaricum

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.