Ugrás a tartalomra
facebook

A belgrádi Kolo táncegyüttes lépett fel Zentán

2018-09-12
12:18
2018-09-12
16:54
Forrás
Pannon RTV
A belgrádi „Kolo” nemzeti táncegyüttes lépett fel a zentai Művelődési Házban. Az eseményt a helyi Stevan Sremac Szerb Művelődési Egyesület szervezte.

A vendégek színes műsorral érkeztek, egymást követték az énekes és a táncos produkciók. Az eseményen jelen volt Dragana Milošević kulturális, tömegtájékoztatási és egyházi kapcsolatokkal megbízott tartományi titkár is. A műsor előtt ünnepélyesen átadták neki azt a köszönőlevelet, amelyet a közös munka és a támogatás elismeréseként kapott. A tartományi titkár elmondta, fontos megőrizni és ápolni saját hagyományainkat, és ehhez a tartományi kormány is többféle módon hozzájárul.

Dragana Milošević, kultúráért felelős tartományi titkár: „Amennyiben nem őrizzük meg saját identitásunkat, amennyiben nem ápoljuk kultúránkat, hagyományainkat, szokásainkat és történelmünket, úgy nincs jövőnk sem. Ahogyan már említettem, ez nem csak a saját titkárságomnak fontos, hanem az egész tartományi kormánynak. Ez valahol egy hosszútávú elkötelezettség, ami az eszközök biztosításán, a tartományi titkárság pályázatain keresztül is megmutatkozik, és általában az egész kormány kötelezettsége is, hogy a jövőben magasabb szinten és nagyobb összeggel támogassuk az ilyen eseményeket.”

kóló
Zenta
Dragana Milosevic

Most

11:54, Frissítve: 12:00

Stabilizálták a Notre-Dame szerkezetét

Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, a tűzoltók pedig péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről.
10:43, Frissítve: 11:27

Eltűnnek a vizes élőhelyek

Továbbra is nagy gondot okoz a szárazság, nemcsak a mezőgazdaságban, hanem a vizes élőhelyek, az állóvizek megmaradását is veszélyezteti.
21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.