Ugrás a tartalomra

A belgrádi Kolo táncegyüttes lépett fel Zentán

2018.09.12
12:18
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A belgrádi „Kolo” nemzeti táncegyüttes lépett fel a zentai Művelődési Házban. Az eseményt a helyi Stevan Sremac Szerb Művelődési Egyesület szervezte.

A vendégek színes műsorral érkeztek, egymást követték az énekes és a táncos produkciók. Az eseményen jelen volt Dragana Milošević kulturális, tömegtájékoztatási és egyházi kapcsolatokkal megbízott tartományi titkár is. A műsor előtt ünnepélyesen átadták neki azt a köszönőlevelet, amelyet a közös munka és a támogatás elismeréseként kapott. A tartományi titkár elmondta, fontos megőrizni és ápolni saját hagyományainkat, és ehhez a tartományi kormány is többféle módon hozzájárul.

Dragana Milošević, kultúráért felelős tartományi titkár: „Amennyiben nem őrizzük meg saját identitásunkat, amennyiben nem ápoljuk kultúránkat, hagyományainkat, szokásainkat és történelmünket, úgy nincs jövőnk sem. Ahogyan már említettem, ez nem csak a saját titkárságomnak fontos, hanem az egész tartományi kormánynak. Ez valahol egy hosszútávú elkötelezettség, ami az eszközök biztosításán, a tartományi titkárság pályázatain keresztül is megmutatkozik, és általában az egész kormány kötelezettsége is, hogy a jövőben magasabb szinten és nagyobb összeggel támogassuk az ilyen eseményeket.”

kóló
Zenta
Dragana Milosevic

Most

12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.