Ugrás a tartalomra
facebook

A belgrádi Kolo táncegyüttes lépett fel Zentán

2018-09-12
12:18
2018-09-12
16:54
Forrás
Pannon RTV
A belgrádi „Kolo” nemzeti táncegyüttes lépett fel a zentai Művelődési Házban. Az eseményt a helyi Stevan Sremac Szerb Művelődési Egyesület szervezte.

A vendégek színes műsorral érkeztek, egymást követték az énekes és a táncos produkciók. Az eseményen jelen volt Dragana Milošević kulturális, tömegtájékoztatási és egyházi kapcsolatokkal megbízott tartományi titkár is. A műsor előtt ünnepélyesen átadták neki azt a köszönőlevelet, amelyet a közös munka és a támogatás elismeréseként kapott. A tartományi titkár elmondta, fontos megőrizni és ápolni saját hagyományainkat, és ehhez a tartományi kormány is többféle módon hozzájárul.

Dragana Milošević, kultúráért felelős tartományi titkár: „Amennyiben nem őrizzük meg saját identitásunkat, amennyiben nem ápoljuk kultúránkat, hagyományainkat, szokásainkat és történelmünket, úgy nincs jövőnk sem. Ahogyan már említettem, ez nem csak a saját titkárságomnak fontos, hanem az egész tartományi kormánynak. Ez valahol egy hosszútávú elkötelezettség, ami az eszközök biztosításán, a tartományi titkárság pályázatain keresztül is megmutatkozik, és általában az egész kormány kötelezettsége is, hogy a jövőben magasabb szinten és nagyobb összeggel támogassuk az ilyen eseményeket.”

kóló
Zenta
Dragana Milosevic

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:14, Frissítve: 09:48

A cél a 2020-as tokiói olimpia

Nemes Máté és Nemes Viktor kiváló birkózók voltak a zentai BeeHome Közösségi Ház Példakép(p) című rendezvénysorozatának vendégei. Meséltek sikerekről, élményekről és a jövőbeli tervekről.
07:46

Traktorbaleset Felsőhegyen

Halálos kimenetelű traktorbaleset történt szerdán Felsőhegyen a Kossuth Lajos utcában. A Magyar Szó értesülései szerint V. J. a kertben dolgozott, amikor faszedés közben szerencsétlenül járt.
07:41, Frissítve: 10:05

Kisebbségi média, mint kulturális örökség

Európa 5 országából érkeztek idén vendégek a kisebbségi és helyi média második európai konferenciájára. A tanácskozás a Heror Media Pont és a Magyar Szó Lapkiadó közös szervezésében valósul meg.
07:34, Frissítve: 08:19

Beszélgetés Ágh Istvánnal

Ágh István magyar költő, író volt a magyarkanizsai könyvtárban megtartott irodalmi est vendége. A megközelítőleg 40 kötetet kiadó íróval Pécsi Györgyi irodalomtörténész és Bicskei Zoltán beszélgetett.

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.