Ugrás a tartalomra
facebook

A belgrádi Kolo táncegyüttes lépett fel Zentán

2018-09-12
12:18
2018-09-12
16:54
Forrás
Pannon RTV
A belgrádi „Kolo” nemzeti táncegyüttes lépett fel a zentai Művelődési Házban. Az eseményt a helyi Stevan Sremac Szerb Művelődési Egyesület szervezte.

A vendégek színes műsorral érkeztek, egymást követték az énekes és a táncos produkciók. Az eseményen jelen volt Dragana Milošević kulturális, tömegtájékoztatási és egyházi kapcsolatokkal megbízott tartományi titkár is. A műsor előtt ünnepélyesen átadták neki azt a köszönőlevelet, amelyet a közös munka és a támogatás elismeréseként kapott. A tartományi titkár elmondta, fontos megőrizni és ápolni saját hagyományainkat, és ehhez a tartományi kormány is többféle módon hozzájárul.

Dragana Milošević, kultúráért felelős tartományi titkár: „Amennyiben nem őrizzük meg saját identitásunkat, amennyiben nem ápoljuk kultúránkat, hagyományainkat, szokásainkat és történelmünket, úgy nincs jövőnk sem. Ahogyan már említettem, ez nem csak a saját titkárságomnak fontos, hanem az egész tartományi kormánynak. Ez valahol egy hosszútávú elkötelezettség, ami az eszközök biztosításán, a tartományi titkárság pályázatain keresztül is megmutatkozik, és általában az egész kormány kötelezettsége is, hogy a jövőben magasabb szinten és nagyobb összeggel támogassuk az ilyen eseményeket.”

kóló
Zenta
Dragana Milosevic

Most

19:54, Frissítve: 20:21

Haradinaj: A vámtarifák maradnak

A Szerbiából származó árura kivetett vámtarifák mindaddig érvényben maradnak, amíg nem születik egy mindent átfogó, kölcsönös megállapodás Koszovó elismeréséről - jelentette ki Ramush Haradinaj.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.