Ugrás a tartalomra

A belváros hangulata - köztéri szobrok Szabadkán

2023.03.22
18:30
2023.03.23
11:37
Forrás
Pannon RTV
Szabadka központjában nap mint nap elsétálunk szobrok, emléktáblák, vagy csobogók mellett, azonban nagyon keveset tudunk róluk. Ki, mikor és milyen célból helyezte el ezeket az adott helyszínekre?

Patyi Szilárd a Magyar Szó újságírója hetente megjelenő rovatában egy-egy ilyen köztéri szobrot, csobogót, emlékműveket mutatott be, az újonnan megjelenő cikkekben pedig a közkeresztekről olvashatnak az érdeklődők.

Nagy Dominika Patyi Szilárddal a nyakába vette a várost, hogy mindezekről beszéljen, és bemutassa néhány kedvenc helyét Szabadkán.

Bíró Károly
Szentháromság-szobor
szobor

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.