Ugrás a tartalomra

Bemutatásra kerül a régió barokk és az azt követő időszak kulturális öröksége

2017.12.13
14:24
2017.12.13
16:30
Kétszázezer eurós IPA támogatást nyert a Szabadkai Városi Múzeum, a Tartományi Műemlékvédelmi Hivatal, illetve a bajai Türr István Múzeum közös projektje.

Az Együtt a közös jövőért és a közös kulturális örökségért című pályázat keretein belül a régió barokk és az azt követő időszak kulturális örökségét szeretné bemutatni. A projekt nyertesei egyebek mellett épületek, illetve az ott található festmények, képzőművészeti tárgyak restaurálást is tervezik.

N. Kovács Zita, igazgató, Türr István Múzeum, Baja, Magyarország: „Nyilván mindenki a maga területén próbálja felkutatni ezeket az értékeket. Megmenteni, restaurálni, kiállítani és bemutatni. Emellett könyveket szeretnénk megjelentetni ennek az időszaknak, a barokk és azt követő időszak kulturális örökség elemeiről. Konferenciát szeretne a bajai múzeum szervezni és rendezni ebben a térségben. Tehát Szabadkán és Baján, esetleg Budapesten is és más olyan helyszínen is, ahol szívesen látnának bennünket és kiállításokban bemutatni, közreadni a könyvek mellett a kutatási eredményeinket.”

 

Szabadkai Városi Múzeum
Szabadka

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.