Ugrás a tartalomra

Bemutatkozott Szabadkán a Bécsi Napló

2018.12.09
15:25
2018.12.12
08:17
Forrás
Pannon RTV
Szombaton este a Pannon RTV meghívására Szabadkán mutatkozott be a Bécsi Napló nevű lap. A sajtótermék munkatársai a VM4K-ban beszéltek az újságról illetve annak közel 40 éves történetéről.

A Nyugat-Európába emigrált magyarok csaknem 40 éve alapították meg a Bécsi Naplót. A szabadkai VM4K-ban az újság tudósítói beszéltek azon Kárpát-medencei térségek magyarságának a helyzetéről, ahonnan származnak. A kárpátaljai Paládi Renáta a Bécsi Naplónál közel egy éve dolgozik.

Paládi Renáta, kárpátaljai tudósító, Bécsi Napló: „A Bécsi Napló olvasói közönsége egyenesen, közvetlenül láthatja azokat az eseményeket, amik Kárpátalján most esedékesek. Értem itt az oktatási törvényt, a nyelvtörvényt, a népszámlálással kapcsolatos statisztikai adatokat, illetve azoknak a változását az évek folyamán.”

A lapelőfizetésekből befolyó összeg mellett a magyar és az osztrák kormány támogatásával jelenik meg a Bécsi Napló.

Albert László, tag, Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége: „Valójában nekünk azon kell dolgozni, és arra kell törekedni, hogy a példányok után, amik kikerülnek tőlünk és az  olvasótábort elérik, a juttatás visszaérkezzen hozzánk. Sajnos az a helyzet, hogy nagyon sok magyar egyesület, szervek, privát személyek is ezt adománynak tekintik, hogy a Bécsi Napló ingyenes, és mindenki örvend neki, de az anyagi támogatásra sajnos nem mindenki hajlandó.”

Az esten a Bécsi Napló főszerkesztője, Deák Ernő azt is bejelentette, hogy már szervezés alatt áll a lap vajdasági terjesztése is.

Bécsi Napló
VM4K
Szabadka

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.