Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bemutató a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatánál

2020-10-30
14:14
2020-10-30
15:30
Forrás
Pannon RTV
Branislav Nušić Gyászoló család című drámáját mutatta be a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata tegnap a Délvidéki Magyar Színjátszás Napján. A komédiát Andrej Boka rendezte.

Idén kiosztották az Év konstruktív munkatársának díját, amit Mészáros Anikó, közönségszervező kapott meg, és elbúcsúztatták a két nyugdíjba vonuló színészkollégájukat Sziráczki Katalint és Szilágyi Nándort. A járványhelyzet miatt a Pataki-gyűrű díj idén nem került kiosztásra.

Oláh Tamás, dramaturg: "Azt hiszem, hogy sokkal izgalmasabb volt megnézni a mi perspektívánkból most ezt a szöveget, a maga motívumaival, ezekkel a szerb szokásrenddel, másképpen alakulnak ki ezek a viszonyok akkor ha a rendezőtől szabad kezet kap, mint dramaturgként, mint színészként."

népszínház
Szabadka
bemutató
A gyászoló család
Andrej Boka

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.