Ugrás a tartalomra

Bemutatóra készül a Kosztolányi Dezső Színház

2018.02.27
13:46
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A The End című darabot mutatja be a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vasárnap este.

Az előadás rendezője a szabadkai Andrej Boka, aki szerint a halál különböző tagadásaiban élünk nap mint nap. Erre szeretné felhívni a figyelmet a darabban. Béres Márta is szerepel az előadásban. Elmondta, a történetnek igazi mindennapi jelentéstartama van.

Béres Márta, színész: „Emlékszem egy dokumentumfilmre, ahol egy idős ember haldoklik és a családja megpróbálja begyakorolni, hogy milyen lesz a temetés. Sírnak is, felöltöztetik, ő nem mozdul, kiássák a sírját. Egy pillanatra ez borzasztó visszataszítónak tűnt, vagy morbidnak, de utána visszagondoltam arra, hogy valójában miért van az, hogy ennyire elutasítjuk a halált. Hiszen, ami biztos az az. Az egyetlen biztos dolog, hogy mindannyian meg fogunk halni. Ezt úgy kezeljük mint valamit, amit a szőnyeg alá söprünk és amivel nem akarunk szembesülni.”

Szabadka
Kosztolányi Dezső Színház
bemutató
The End

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.