Ugrás a tartalomra

Bemutatták Fejős Sándor könyvét Magyarkanizsán

2019.10.24
19:13
2019.10.24
19:28
Forrás
Pannon RTV
A szerző a Tisza-parti város művelődéstörténetét kutatta.

Magyarkanizsán is bemutatták Fejős Sándor Magyarkanizsa művelődéstörténete című legújabb kötetét a József Attila Könyvtárban. A szerző a Magyarkanizsa monográfiája második kötete után most a város dualizmus kori művelődéstörténetét dolgozza fel, az adott korszak kulturális életének négy meghatározó színterén. Könyvében foglalkozik az oktatásügy hiánypótló törekvésével, a virágkorukat élő társadalmi szervezetek közösségformáló erejével, illetve a gyógyturizmus fejlődésével is.

Fejős Sándor, író-szerkesztő: „Érdekességként elmondom, például a társadalmi egyesületek kapcsán, hogy ennyi egyesületet senki nem összegzett még, mint amennyit én felkutattam most. Olyan 58-59 egyesületről van szó. Ami szerintem az értéke, hogy országos statisztikákkal egybevetettem, helyi, regionális statisztikákkal egybevetettem, és külön statisztikai mutatót készítettem az egészről, amely egyébként igen nagy munkát jelentett.”

Fejős Sándor
Magyarkanizsa
művelődéstörténet
könyv
könyvbemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.