Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bemutatták Fejős Sándor könyvét Magyarkanizsán

2019.10.24
19:13
2019.10.24
19:28
Forrás
Pannon RTV
A szerző a Tisza-parti város művelődéstörténetét kutatta.
Pannon RTV

Magyarkanizsán is bemutatták Fejős Sándor Magyarkanizsa művelődéstörténete című legújabb kötetét a József Attila Könyvtárban. A szerző a Magyarkanizsa monográfiája második kötete után most a város dualizmus kori művelődéstörténetét dolgozza fel, az adott korszak kulturális életének négy meghatározó színterén. Könyvében foglalkozik az oktatásügy hiánypótló törekvésével, a virágkorukat élő társadalmi szervezetek közösségformáló erejével, illetve a gyógyturizmus fejlődésével is.

Pannon RTV

Fejős Sándor, író-szerkesztő: „Érdekességként elmondom, például a társadalmi egyesületek kapcsán, hogy ennyi egyesületet senki nem összegzett még, mint amennyit én felkutattam most. Olyan 58-59 egyesületről van szó. Ami szerintem az értéke, hogy országos statisztikákkal egybevetettem, helyi, regionális statisztikákkal egybevetettem, és külön statisztikai mutatót készítettem az egészről, amely egyébként igen nagy munkát jelentett.”

Fejős Sándor
Magyarkanizsa
művelődéstörténet
könyv
könyvbemutató

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.