Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bemutatták Fejős Sándor könyvét Magyarkanizsán

2019.10.24
19:13
2019.10.24
19:28
Forrás
Pannon RTV
A szerző a Tisza-parti város művelődéstörténetét kutatta.
Pannon RTV

Magyarkanizsán is bemutatták Fejős Sándor Magyarkanizsa művelődéstörténete című legújabb kötetét a József Attila Könyvtárban. A szerző a Magyarkanizsa monográfiája második kötete után most a város dualizmus kori művelődéstörténetét dolgozza fel, az adott korszak kulturális életének négy meghatározó színterén. Könyvében foglalkozik az oktatásügy hiánypótló törekvésével, a virágkorukat élő társadalmi szervezetek közösségformáló erejével, illetve a gyógyturizmus fejlődésével is.

Pannon RTV

Fejős Sándor, író-szerkesztő: „Érdekességként elmondom, például a társadalmi egyesületek kapcsán, hogy ennyi egyesületet senki nem összegzett még, mint amennyit én felkutattam most. Olyan 58-59 egyesületről van szó. Ami szerintem az értéke, hogy országos statisztikákkal egybevetettem, helyi, regionális statisztikákkal egybevetettem, és külön statisztikai mutatót készítettem az egészről, amely egyébként igen nagy munkát jelentett.”

Fejős Sándor
Magyarkanizsa
művelődéstörténet
könyv
könyvbemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.
10:21, Frissítve: 10:27

Felmelegszik az idő, de csapadékra is számítani kell

Az előrejelzések szerint esernyőre lesz szükségünk az előttünk álló héten, ugyanis borongós, esővel, záporral tarkított napokra számíthatunk. A reggelek azonban fagymentesek lesznek és csak helyenként erősödhet fel a szél.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!