Ugrás a tartalomra

Bemutatták a Fohász a magyarságért - Imába foglalt történelem előadást Magyarkanizsán

2022.03.24
10:23
2022.03.24
17:24
Forrás
Pannon RTV
A Fohász a magyarságért - Imába foglalt történelem című előadásával mutatkozott be Magyarkanizsa testvértelepülésének, Ferencvárosnak az Új Nemzeti Kamara Színháza a Művészetek Házában.

Nagy tömeget vonzott az Új Nemzeti Kamara Színház zenés előadása a magyarkanizsai Művészetek Házában.

Kemencei Mária, Magyarkanizsa: „Egyébként is mindig szerettem a kultúrát, színházat, a regények olvasását, koncertekre járást, és Szabadkához viszonyítva, hogy most itt vagyok, Magyarkanizsán, minden lehetőséget kihasználok, hogy eseményekre ellátogassak.”

A Fohász a magyarságért - Imába foglalt történelem című előadást Szentesi Nóra rendezte, és Szent István-i látomásként nyújt betekintést a magyarság történelmébe, sorsfordulóiba korabeli írásokkal, mondákkal, énekekkel üzenve a mai magyaroknak.

Pelsőczy László, színészigazgató, Új Nemzeti Kamara Színház: „Nagyon fontosnak tartjuk az összetartozást. Tehát elsősorban mi, a színházunk, az Új Nemzeti Kamara Színháznak fő feladata, amit kitűztünk magunknak célnak, hogy elsősorban az elszakított országrészek magyar ajkú lakosságának vigyünk színházi előadásokat.”

A mostani produkciót tavaly szeptemberben mutatták be Magyarországon, azóta pedig elvitték Erdélybe, Csángóföldre és most Vajdaságba.

Magyarkanizsa
bemutató
előadás
Új Nemzeti Kamara Színháza
Művészetek Háza

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.