Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Bemutatták a Fohász a magyarságért - Imába foglalt történelem előadást Magyarkanizsán

2022.03.24
10:23
2022.03.24
17:24
Forrás
Pannon RTV
A Fohász a magyarságért - Imába foglalt történelem című előadásával mutatkozott be Magyarkanizsa testvértelepülésének, Ferencvárosnak az Új Nemzeti Kamara Színháza a Művészetek Házában.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Nagy tömeget vonzott az Új Nemzeti Kamara Színház zenés előadása a magyarkanizsai Művészetek Házában.

Kemencei Mária, Magyarkanizsa: „Egyébként is mindig szerettem a kultúrát, színházat, a regények olvasását, koncertekre járást, és Szabadkához viszonyítva, hogy most itt vagyok, Magyarkanizsán, minden lehetőséget kihasználok, hogy eseményekre ellátogassak.”

A Fohász a magyarságért - Imába foglalt történelem című előadást Szentesi Nóra rendezte, és Szent István-i látomásként nyújt betekintést a magyarság történelmébe, sorsfordulóiba korabeli írásokkal, mondákkal, énekekkel üzenve a mai magyaroknak.

Pelsőczy László, színészigazgató, Új Nemzeti Kamara Színház: „Nagyon fontosnak tartjuk az összetartozást. Tehát elsősorban mi, a színházunk, az Új Nemzeti Kamara Színháznak fő feladata, amit kitűztünk magunknak célnak, hogy elsősorban az elszakított országrészek magyar ajkú lakosságának vigyünk színházi előadásokat.”

A mostani produkciót tavaly szeptemberben mutatták be Magyarországon, azóta pedig elvitték Erdélybe, Csángóföldre és most Vajdaságba.

Magyarkanizsa
bemutató
előadás
Új Nemzeti Kamara Színháza
Művészetek Háza

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű