Ugrás a tartalomra

Bemutatták a Hármaskő-Törökkanizsa című kötetet Törökkanizsán

2021.10.30
10:42
2021.10.30
17:11
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének legújabb kötete a 2019-es törökkanizsai riporttáborban született írásokból állt össze.

A riportkönyv Törökkanizsa község múltjának és jelenének legmeghatározóbb momentumait igyekszik feldolgozni, vajdasági, magyarországi és erdélyi kollégák segítségével. Ambrus Attila a Brassói Lapok főszerkesztőjének tollából is több riport bekerült a kötetbe.

Ambrus Attila, a Brassói Lapok főszerkesztője: "Azzal a helytörténésszel készítettem interjút és jártuk be a kastélyparkot, aki ezzel a témával foglalkozik. Firigyházán is jártunk, ott is írtam egy riportot és egy firigyházi mesemondó kislánnyal készítettem egy interjút."

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete Délvidék című sorozatában eddig Erzsébetlakról, Versecről és Maradékról készült hasonló kötet, most pedig Törökkanizsa községről. Az új kötet számos izgalmas riportot és képet tartalmaz.

Tóth Lívia, a kötet szerkesztője: "A művelődési és a hagyományápoló témáktól kezdve a közéleti dolgokat is érintettük, tehát az itteni magyarok szerepvállalását, a közösségi életet, vallási témákat, a mezőgazdaságot, paprika termesztést, különböző vállalkozásokat, mint például Firigyházán a Zöld Róka Panzió, az ottani emlékház."

A szervezők elmondták, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének soron következő tábora várhatóan Kupuszinára és annak környékére összpontosul majd.

Hármaskő
Törökkanizsa
kötet

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.