Ugrás a tartalomra

Bemutatták Lovas Ildikó Szép Amáliák című regényét Magyarkanizsán

2023.02.09
18:22
2023.02.09
19:30
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen a szerzővel Virág Gábor, a kiadó igazgatója beszélgetett.

Bemutatták Magyarkanizsán Lovas Ildikó Szép Amáliák című regényét a helyi könyvtárban. A József Attila-díjas író kötete korokon és traumákon is átível. A könyvet 2022-ben adta ki a Forum Könyvkiadó Intézet.

Lovas Ildikó, József Attila-díjas író: „Amennyire a történelmünkről szól a Szép Amáliák annyira szól az életről is, tehát a szerelemről, csalódás, magány, próbálkozások, minden ami az ember életét emberi életté teszi ebben a tájba ágyazva, és nem is gondoltam ebből kilépni. Az ötletet pedig az adta, hogy amikor választanunk kell és most is olyan világban élünk, hogy választanunk kell a globális és lokális között, akkor én mindig a lokálisat választom. Ez a 90-es években is így volt, noha az már egy más választás volt, de azt gondolom, hogy ha rám ez a jellemző és így gondolom, akkor az kellő energiát és erőt add, ahhoz, hogy ezt kikutassam, amiről írni akarok.”

Lovas Ildikó
Szép Amáliák

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.