Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bemutatták Molnár Tibor In nomine Domini! című könyvét Szabadkán

2021.09.23
22:32
2021.09.24
15:38
Forrás
Pannon RTV
A kötetet a VM4K Csütörtök esték rendezvénysorozatának keretében ismerhették meg az érdeklődők.

A helytörténész, levéltáros nemzetközileg is elismert kutatása az első világháborúban eltűnt bácskai emberek történeteivel is foglalkozik.

Pannon RTV

Molnár Tibor, levéltáros, helytörténész: „Ezek a katonák az első világháborúban tűntek el. Holttá nyilvánításukat a hozzátartozóik, pontosabban az özvegyeik kezdeményezték. Lényeg az, hogy a katolikus egyház nagyon szigorú volt. Ilyen esetben külön eljárást kellett folytatni az egyházi szabályok szerint, amennyiben az özvegy másodszor is kívánt házasságra lépni egyházilag is. A kötet nyolcvannégy bácskai település összesen ezerháromszázharmincnégy katona adatait tartalmazza, illetve a hozzájuk fűződő történetet.”

Molnár Tibor
In nomine Domini!
VM4K Csütörtök esték – másképp

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.