Ugrás a tartalomra

Bemutatták a Paskó atya kottája és konyhája című könyvet

2018.06.18
07:25
2018.06.18
15:56
Forrás
Pannon RTV
Paskó atya kottája és konyhája címmel rendhagyó könyvbemutatót tartottak vasárnap este a szabadkai városháza dísztermében.

Simon Erika interjúkötete a budapesti Keresztény Könyvhét kapcsán jelent meg májusban.
A könyvbemutatót zenei betétek valamint falatnyi gondolatok tarkították gasztronómiáról, vallásról és zenéről.

A Paskó atya kottája és konyhája elnevezésű interjúkötetet egyelőre ezer példányban jelentették meg. A jövőben a Vajdaság-szerte megtartandó könyvbemutatókon lehet majd megvásárolni, illetve azokban a magyarországi könyvesboltokban, ahol keresztény témájú könyveket árusítanak.

Az interjúkötet bemutatóján jelen volt Marlene Dietrich iparművész, aki sok mindenben együttműködik Paskó atyával. Többek között egy-egy rendezvényen a kelebiai templomot is ő díszíti fel.

Marlene Dietrich, iparművész: „Mielőtt megnyitották a Márton Áron közösségi házat, akkor indult meg az ötlete annak, hogy egy nyitókiállítást készítsek el nemezképeimből, és most ez a szakrális útnak elkeresztelt kiállítás van folyamatban, ez is egy közös projekt.”

Az ünnepi műsorban a szabadkai zeneiskola tanárai és növendékei adtak koncertet. Az estét a 14 éves Balázs-Piri Soma szegedi zongorista, a magyar közmédia tehetségkutató versenyének korcsoport-győztese tette színesebbé. A szép zenei betétek mellett Paskó Csaba pap, karnagy és szakács menüjén lélek falatok szerepeltek, valamint falatnyi gondolatok gasztronómiáról, vallásról és zenéről. Paskó atya már szakácskönyvet is adott ki, most pedig vele készített interjúkönyvet Simon Erika.

Paskó Csaba, pap, karnagy és szakács: „Ezúttal engem kerestek meg, hogy szeretnének velem egy interjúkötetet, mint pap, karnagy és szakáccsal, akiről tudják, hogy aktívan részt veszek az itteni kulturális életben, de ugyanakkor a kulturális élet mellett természetesen gasztrokultúrával foglalkozom, a zeneoktatásban részt veszek.”

Az ünnepi műsorral egybekötött könyvbemutató után a nézők megvásárolhatták a kötetet, amit a helyszínen dedikált a kelebiai plébános.

Szabadka
Városháza
Paskó Csaba
Marlene Dietrich
Simon Erika

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.