Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Bemutatták Smit Edit Teliföldön című verseskötetét

2020-11-20
11:18
2020-11-20
16:11
Forrás
Pannon RTV
Az eseményt az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban tartották, a zEtna Kiadó közreműködésével.

A verseskötet a zEtna Kiadó gondozásában jelent meg. A kiadványt Beszédes István szerkesztette: „Ezek elsősorban jó versek, és mint olyanok, minden komoly versolvasónak ajánlhatóak. Azoknak is, akiket érdekel a ma, hogyan lehet a ma témáit transzformálni, hogyan lehet közvetíteni a művészet nyelvén.”

A kötetet Butterer Kiss Márta újvidéki képzőművész illusztrálta: „Megfogott egy pár rész, különösen az érzésekben és abban az atmoszférában. Amikor valamit nem értettem, felhívtam, megbeszéltünk mindent. Akkor én elküldtem neki, hogy tetszik-e, és akkor így kialakultak lassan-lassan az illusztrációk.”

Smit Edit 2015-2016 során kezdte el publikálni a verseket, amelyek a kötetben helyet kaptak, a tematikája pedig 2018-ban formálódott: „Felfigyeltem arra, hogy több versemben is visszatérő motívum volt a Hold motívuma, és ebben éreztem egy szervezőerőt. Az alcíme a Teliföldön könyvnek az, hogy A Hold blogja, és egy ilyen naplószerű blogformát is kapott a kötet szerkesztése, ami a gerincét adja tulajdonképpen a verseknek, amik a Hold-ciklus hangulatváltozásaihoz, érzelmi hullámzásához kapcsolódnak.”

A járványügyi előírások miatt csak korlátozott számban vehettek részt érdeklődők a könyvbemutatón, de az esemény követhető volt élőben a Facebookon.

Smit Edit
verseskötet
könyvbemutató
Teliföldön
Újvidék
Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Zetna

Most

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.