Ugrás a tartalomra

Bemutatták Stjepan Beretić szabadkai plébános könyvét

2022.11.10
12:16
2022.11.10
15:43
Forrás
Pannon RTV
A könyvbemutatónak a Szabadkai Városi Múzeum adott otthont.

Bemutatták Stjepan Beretić szabadkai plébános könyvét, melynek címe: Johannes Clausen. A szabadkai Szent Teréz-templom Clausen mester díszében. A könyvben a székesegyház teljes belső berendezését ismerteti az olvasóknak. Három nyelven íródott, horvátul, magyarul és németül.  A könyvet ötszáz dinárért lehet megvásárolni.

Stjepan Beretić, szabadkai plébános, a könyv szerzője: „A szabadkai plébánosok közül voltak egy néhányan, akik tényleg hatalmas dolgokat műveltek. Egyikük Matija Mamužić plébános volt, akinek az idejében elkészült a mostani kinézete a templomnak. Tehát ő szerezte a mestert, művészt, aki magával hozta a többi művészeket is, tehát ez hatalmas, óriási megújulás. A templom az 1890-es években olyan állapotba került, hogy fák nőttek a tetején. Beázott, tehát nagyon rossz állapotban volt a templom és a plébánosnak sikerült így megújíttatni a templomot.”

Beretić Stjepan
Johannes Clausen
könyvbemutató
Szent Teréz-templom

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 16:22

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű