Ugrás a tartalomra
A titokzatos Szabadka
Pannon RTV

Bemutatták A titokzatos Szabadka című könyvet

2018-02-08
11:21
2018-02-09
21:18
Forrás
Pannon RTV
Katarina Korponaić A titokzatos Szabadka című könyve egy család- és helytörténeti áttekintés, amelyet a mű alcíme is jelöl. A könyv tavaly novemberben jelent meg.

A Szabadkai Városi Könyvtár palicsi fiókkönyvtárában megtartott könyvbemutatón a szerző mellett jelen volt Dragan Rokvić, a könyvtár igazgatója, valamint Jelena Cvetić, a Szabadkai Városi Könyvtár könyvtárosa, akik valamennyien a művet méltatták.

könyvbemutató

Katarina Krponaić, szerző, A titokzatos Szabadka: „ Azért hívják család- és helytörténeti krónikának, mert miközben kutattam a családi gyökereimet, ugyanabban az időben felkutattam a város múltját is. 300 évet foglal magába a történet, a könyv megírása is több évig tartott. Nagyon izgalmas volt ezekben a régi időkben utazni, megtudtam sok információt az őseimről, egészen az első adatokig, amelyek a 18. század elejéről származnak.”

Palics
könyvtár
A titokzatos Szabadka
könybemutató

Most

18:47, Frissítve: 20:08

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Kombi Operatúra felirattal

Szabadkán vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

A hétvégén 12 kamionnal érkezik Szabadkára a Magyar Állami Operaház, amelynek egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra. Erdély és Ungvár után Szabadkán a Sportcsarnokban lépnek fel.