Ugrás a tartalomra
A titokzatos Szabadka
Pannon RTV

Bemutatták A titokzatos Szabadka című könyvet

2018-02-08
11:21
2018-02-09
21:18
Forrás
Pannon RTV
Katarina Korponaić A titokzatos Szabadka című könyve egy család- és helytörténeti áttekintés, amelyet a mű alcíme is jelöl. A könyv tavaly novemberben jelent meg.

A Szabadkai Városi Könyvtár palicsi fiókkönyvtárában megtartott könyvbemutatón a szerző mellett jelen volt Dragan Rokvić, a könyvtár igazgatója, valamint Jelena Cvetić, a Szabadkai Városi Könyvtár könyvtárosa, akik valamennyien a művet méltatták.

könyvbemutató

Katarina Krponaić, szerző, A titokzatos Szabadka: „ Azért hívják család- és helytörténeti krónikának, mert miközben kutattam a családi gyökereimet, ugyanabban az időben felkutattam a város múltját is. 300 évet foglal magába a történet, a könyv megírása is több évig tartott. Nagyon izgalmas volt ezekben a régi időkben utazni, megtudtam sok információt az őseimről, egészen az első adatokig, amelyek a 18. század elejéről származnak.”

Palics
könyvtár
A titokzatos Szabadka
könybemutató

Most

22:44, Frissítve: 22:52

A Real Madrid nyerte az Euroligát

A férfi kosárlabda Euroliga 2017–2018-as kiírásának belgrádi döntőjében a Real Madrid 85–80-ra legyőzte a címvédő Fenerbahcét.
20:58, Frissítve: 21:09

Magabiztos TSC győzelem

A topolyai TSC hazai pályán 3:0-ra legyőzött az užicei Sloboda csapatát a Szerb Labdarúgó Első Liga 28. fordulójában.
18:12

Újvidékre került a fődíj

Az újvidéki Sanja Mančetić nyerte az idei Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár fődíját, egy rotációs kapával felszerelt középteljesítményű traktort az Agropanonka jóvoltából.
17:52, Frissítve: 18:01

ESPN: Szerbia nem jut be a nyolcaddöntőbe

Szerbia válogatottja nagyon jó, de nem tudnak majd bejutni a nyolcaddöntőbe a jövő hónapban kezdődő oroszországi világbajnokságon - ismerteti előzetes elemzését a szerb csapatról az ESPN.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.