Ugrás a tartalomra
A titokzatos Szabadka
Pannon RTV

Bemutatták A titokzatos Szabadka című könyvet

2018-02-08
11:21
2018-02-09
21:18
Forrás
Pannon RTV
Katarina Korponaić A titokzatos Szabadka című könyve egy család- és helytörténeti áttekintés, amelyet a mű alcíme is jelöl. A könyv tavaly novemberben jelent meg.

A Szabadkai Városi Könyvtár palicsi fiókkönyvtárában megtartott könyvbemutatón a szerző mellett jelen volt Dragan Rokvić, a könyvtár igazgatója, valamint Jelena Cvetić, a Szabadkai Városi Könyvtár könyvtárosa, akik valamennyien a művet méltatták.

könyvbemutató

Katarina Krponaić, szerző, A titokzatos Szabadka: „ Azért hívják család- és helytörténeti krónikának, mert miközben kutattam a családi gyökereimet, ugyanabban az időben felkutattam a város múltját is. 300 évet foglal magába a történet, a könyv megírása is több évig tartott. Nagyon izgalmas volt ezekben a régi időkben utazni, megtudtam sok információt az őseimről, egészen az első adatokig, amelyek a 18. század elejéről származnak.”

Palics
könyvtár
A titokzatos Szabadka
könybemutató

Most

15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.