Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Bemutatták a Tündér Lala mesejátékot Zentán

2021.02.27
10:16
2021.02.27
16:17
Forrás
Pannon RTV
Bemutatta legújabb gyermekelőadását, a Tündér Lalát a Zentai Magyar Kamaraszínház. A darab Szabó Magda azonos című meseregényéből készült. A történet egy távoli tündérvilágot mutat be.

A főhőst körbelengő titok megannyi bonyodalmat szít, azonban a végére minden a helyére kerül. A darabot Mezei Kinga ajánlására Mess Attila vitte színpadra. Elmondta, hogy Szabó Magda a regény írásakor egy álombeli jövőképet alkotott meg. Hozzátette, hogy Lala karaktere egy igen fontos üzenetet közvetít felénk, ami pedig nem más, mint egymás elfogadása. Mess Attila szerint a mai világban folyamatosan érkeznek az üzenetek, hogy kiket kell utálni különbözőségük miatt.

Mess Attila, rendező: „Állandóan ez ömlik minden felől, és sajnos a gyerekek számára is ez ömlik minden felől, mert ők bennünket fognak imitálni. Nem a darabban lévő Lala, hanem az életben lévő gyerekek folyamatosan utálnak bennünket, hogy állandóan gyűlöletkampány történik, és ez a darab arról szól számomra, hogy nem vagyunk különbözőek.”

Tündér Lala
Zentai Magyar Kamaraszínház
Szabó Magda

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!