Ugrás a tartalomra
A nagybőgő, Nešić Máté
Pannon RTV

Bemutatták Zentán A nagybőgő című előadást

2017-11-17
08:37
2017-11-17
15:59
Forrás
Pannon RTV
Ezúttal Nešić Máté monodrámáját tekinthették meg az érdeklődők, aki Patrick Süskind: A nagybőgő című egyszereplős drámáját vitte színpadra.

Létezhet zenekar prímhegedű nélkül, fúvósok nélkül, rézfúvósok, üstdob nélkül, de nem létezhet zenekar nagybőgő nélkül. Szóval arra akarok kilyukadni, hogy a zenekarban toronymagasan a legfontosabb hangszer a nagybőgő. Pedig nem is látszik meg rajta - így vélekedik a zenész főhős saját hangszeréről. Magányos elmélkedése során azonban kiderül, hogy valójában gyűlöli nagybőgőjét, sőt a hangszer minden frusztrációjának fő forrása. Nešić Máté, színművész, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Az összes sérelme létezik, amely bennünk, színészekben is előjön. Például kezdhetem onnan, hogy milyen szerepet kapunk, hogy hogyan kezeljük mi ezt privát emberként, hogy jaj, megint ilyen hasonló szerepet kaptam. A nagybőgős ugyanilyen problémákkal találkozik, ugyanis úgy érzi, hogy nem becsülik meg mindig a nagybőgőjét.”

A nagybőgő, Nešić Máté

A darabot már nyáron elkészítette a színész. Akkor a kollégák hasznos tanácsokkal is ellátták. Nešić Máté szerint hasznos volt számára az azóta eltelt idő, hiszen így még jobban meg tudta érteni a darabot. Nešić Máté, színművész, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Megvolt egy váz, és most, az elmúlt hetekben, tényleg az elmúlt hetekben, szó szerint, állt össze bennem a kép. Úgyhogy nagyon izgalmas volt és váratlan számomra is.”

A nagybőgő, Nešić Máté

A színész elárulta, hogy bár darabjának központi eleme a nagybőgő, ő még soha nem játszott rajta. A szerepnek köszönhetően viszont új és érdekes információkkal gazdagodott.

A nagybőgő
Zentai Magyar Kamaraszínház
Nešić Máté

Most

19:04, Frissítve: 19:10

Kiosztják a Berlinale elismeréseit

Ma osztják ki a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale elismeréseit. A fődíjért, az Aranymedvéért 19 mű verseng. A filmes rendezvényen 11 nap alatt összesen 949 vetítést tartottak.
17:01, Frissítve: 17:44

Mintegy négyszázan prélóztak Bajsán

A vendégek a környező településekről, valamint Magyarországról, Horvátországból és Szlovákiából érkeztek. A multietnikus rendezvény célja a szórakozás, barátkozás, a hagyományok őrzése és átadása.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Kombi Operatúra felirattal

Szabadkán vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

A hétvégén 12 kamionnal érkezik Szabadkára a Magyar Állami Operaház, amelynek egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra. Erdély és Ungvár után Szabadkán a Sportcsarnokban lépnek fel.