Ugrás a tartalomra

Bemutatták Zentán A nagybőgő című előadást

2017.11.17
08:37
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Ezúttal Nešić Máté monodrámáját tekinthették meg az érdeklődők, aki Patrick Süskind: A nagybőgő című egyszereplős drámáját vitte színpadra.

Létezhet zenekar prímhegedű nélkül, fúvósok nélkül, rézfúvósok, üstdob nélkül, de nem létezhet zenekar nagybőgő nélkül. Szóval arra akarok kilyukadni, hogy a zenekarban toronymagasan a legfontosabb hangszer a nagybőgő. Pedig nem is látszik meg rajta - így vélekedik a zenész főhős saját hangszeréről. Magányos elmélkedése során azonban kiderül, hogy valójában gyűlöli nagybőgőjét, sőt a hangszer minden frusztrációjának fő forrása. Nešić Máté, színművész, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Az összes sérelme létezik, amely bennünk, színészekben is előjön. Például kezdhetem onnan, hogy milyen szerepet kapunk, hogy hogyan kezeljük mi ezt privát emberként, hogy jaj, megint ilyen hasonló szerepet kaptam. A nagybőgős ugyanilyen problémákkal találkozik, ugyanis úgy érzi, hogy nem becsülik meg mindig a nagybőgőjét.”

A darabot már nyáron elkészítette a színész. Akkor a kollégák hasznos tanácsokkal is ellátták. Nešić Máté szerint hasznos volt számára az azóta eltelt idő, hiszen így még jobban meg tudta érteni a darabot. Nešić Máté, színművész, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Megvolt egy váz, és most, az elmúlt hetekben, tényleg az elmúlt hetekben, szó szerint, állt össze bennem a kép. Úgyhogy nagyon izgalmas volt és váratlan számomra is.”

A színész elárulta, hogy bár darabjának központi eleme a nagybőgő, ő még soha nem játszott rajta. A szerepnek köszönhetően viszont új és érdekes információkkal gazdagodott.

A nagybőgő
Zentai Magyar Kamaraszínház
Nešić Máté

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.