Ugrás a tartalomra

„Bennünk a megoldás és általunk születik a jövő”

2018.03.15
19:59
2018.03.15
20:32
Forrás
Pannon RTV
Törökbecsén a katolikus temetőben lévő Hungária-szobornál emlékeztek meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról.

A szobrot 1904-ben a csatában elesett honvédek és nemzetőrök sírja fölé emeltettek. Az emlékmű mindmáig hirdeti a hősök áldozatkészségét.


A megemlékezésen a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület, a helyi Rákóczi Ifjúsági Szervezet, a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Szövetség , a Magyar Egység Párt, a Polgárok Csoportjának tagjai, valamint  a helyiek közösen tisztelegtek a forradalom áldozatainak emléke előtt.

Ilia László , a VMSZ törökbecsei községi szervezetének elnöke: „Nekünk tenni kell és nem kétségbeesni, mert az emberhez méltó. Nem a hatalom emberei fogják az emberhez méltó életet megoldani, hanem mi saját magunk kell hogy cselekedjünk és tegyünk a jövőnkért.”

A nemzeti öntudat létezése nagyon fontos számunkra - emelte ki ünnepi beszédében Dobai János, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségi tagja. „Az identitásunk megőrzése, az az itt létünknek és a megmaradásunknak is a záloga. Ha ez megvan és ebben jelen pillanatban Magyarország, a magyar kormány támogat bennünket, erősít abban, hogy szülőföldünkön maradjunk meg magyarnak.”

A törökbecsei megemlékezés szombaton délután folytatódik a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában megrendezésre kerülő Esik eső karikára nevű alkalmi műsorral. Fellépnek a Teleház szavalói, a Csalogató néptáncegyüttes. Kísér a Fokos zenekar.

Törökbecse

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.