Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Bepillantani a tánc- és mozgásszínház világába

2022.07.27
11:45
2022.07.27
15:32
Forrás
Pannon RTV
Néptánctábort szervezett a VM4K Szabadkán. A hatnapos, Mindenki tánca elnevezésű színpadi mozgás- és tánctábor szombaton zárul.
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ nyári néptánctáborában 12 és 17 év közötti fiatalok vesznek részt.

Nagy Farkas Erik: „Különböző foglalkozásokat kapunk. Például tegnap színészettel, mozgásokkal, érzelemkifejezéssel kapcsolatos dolgokat tanultunk meg. Ezeket nagyon szeretem, érdekel ez az egész színészet dolog. Élveztem az egészet.”

Koncik Martina: „Eleinte van bemelegítés, ami 15 perc. Ezután elkezdjük a táncot, ilyenkor vagy új lépéseket gyakorolunk, vagy az eddig tanultakat újra átismételjük, és ahogy az oktatónk mondani szokta, sorokba felépítjük. Ezután pedig ma, holnap a koreográfiát fogjuk összetenni.”

A munka mellett barátkozásra is jut idő, hiszen az azonos érdeklődésű fiatalok gyorsan megtalálták a közös hangot.

Horvát Márk Bence: „Ettől a tábortól rengetek mindent kaptam. Többek között barátságokra tehettem szert, és különböző táncokat tanulhattam meg.”

A fiatalokkal vajdasági és budapesti oktatók foglalkoznak. A munka két helyszínen zajlik. A VM4k épületében, ahol koreográfiákat vetítenek és elemeznek, valamint a Kosztolányi Dezső Színházban, ahol a táncpróbák zajlanak.

Szakács Tamás, a VM4K munkatársa, néptáncoktató: „Ami miatt a tábor létrejött. Úgy láttuk, gondoltuk, hogy Vajdaságban ilyen nem volt, hogy a néptánc mellé, köré különböző mozgásformák, táncstílusok kapcsolódnak. Beletudnak pillantani a gyerekek a táncszínház, mozgásszínház világába. Mindezek által, mellett a néptáncot is tanulják.”

A rendezvény szombaton délben fejeződik a Kosztolányi színházban, ahol a fiatalok bemutatják a táborban tanultakat. A rendezvényre nem csak Vajdaságból, hanem külföldről is érkeztek résztvevők.

VM4K
tánctábor
táncszínház
mozgásszínház

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:53, Frissítve: 17:02

Holnap kezdődik a Sziget - 103 országból jönnek bulizni

Holnap kezdődik a Sziget fesztivál Magyarországon. A két legdrágább fellépő Justin Bieber és Dua Lipa, a nagyszínpados sztárelőadókra fordított költségvetés nagyságrendileg több millió euró - mondta a rendezvény főszervezője.

Népszerű