Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Besnyi Károly kapta a Kalapis Zoltán Emlékdíjat

2020-12-04
13:40
2020-12-04
18:52
Forrás
Pannon RTV
Díjakat adott ma át Óbecsén a Vajdasági Magyar Helytörténeti Társaság elnöke. A VMHT elnöksége az életműdíj mellett az idén két Szabó József-díjat is odaítélt.

Élő online közvetítéssel, de csak az elnök és a díjazottak részvételével tartotta meg díjátadó ünnepségét a Vajdasági Magyar Helytörténeti Társaság. Az óbecsei Népkönyvtárban megszervezett eseményen Besnyi Károly bácskossuthfalvi helytörténész eddigi munkásságát Kalapis Zoltán Emlékdíjjal jutalmazták.

Besnyi Károly: „Nagyon-nagyon jó érzés díjazottnak lenni, mert ez egyfajta visszajelzés arról, hogy amit csinálunk, azt érdemes csinálni, azt mások is elismerik, jónak tartják, és ez egyben egy ösztönzést is ad, hiszen ha jó, amit csinálunk, az nem csak nekem jó, a közösségnek is jó, akkor érdemes dolgozni.”

Az előző év munkájáért az idén két helytörténésznek is átadták a Szabó József-díjat.

Surányi Roland a Vajdasági Magyar Helytörténeti Társaság elnöke: „Az egyiket Csonti István csókai helytörténésznek, aki tavaly sikeresen összeállította a történelmi Csanád megyének a helységtérképét, amellyel lényegében nagyban meg fogja könnyíteni a következő generáció számára a munkát, illetve a másik Szabó József díjban részesülő helytörténészünk Papp László, ő ómoravicai helytörténész, és Ómoravica helytörténetében nagy előrelépéseket tett.”

Bár a társaság tanácskozásai az idén elmaradtak, helytörténeti kiadványaik továbbra is megjelentek.

Besnyi Károly
Vajdasági Magyar Helytörténeti Társaság
Surányi Roland

Most

16:09, Frissítve: 16:16

Az 1942-es hideg napokra emlékeztek Újvidéken

Újvidéken megemlékeztek a 79 évvel ezelőtti hideg napok áldozatairól. A központi rendezvényt a Dunai rakparton, a Család nevet viselő emlékműnél tartották. Politikusok, polgárok és az áldozatok leszármazottai is lerótták kegyeletüket.
15:38, Frissítve: 15:46

Hétfőtől visszatér a Közügyek

A Pannon Televízió hírháttérműsora hétköznaponként 18 óra 5 perctől lesz látható a csatornánkon. A szerkesztők, a műsorvezetők és a készítők már készülnek a kezdésre.
15:07, Frissítve: 15:12

Selyemkiállítás Szabadkán

Selyemkompozíciók és selyemszobrok - ezek tekinthetőek meg A világ története: Utolsó fejezet című kiállításon Szabadkán. A művészpáros, Vana Urošević és Zoran Todović selyemből készült műalkotásainak március elejéig ad otthont a Kortárs Galéria.
14:46, Frissítve: 16:20

Csökkent a sertés felvásárlási ára

Decemberben több országból importáltak hízót, malacot Szerbiába, így a helyi termelő áron alul kénytelen eladni a jószágokat. A gabonaárak is emelkedtek, emiatt a takarmány áremelkedésével is számolni kell. Emellett késnek az állami támogatások is.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.