Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Miljanić Dragan

Beszélgetés Csáky S. Piroskával

2019-05-10
10:59
2019-05-10
17:55
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ újvidéki szervezetének női fóruma Témáról témára címmel megtartott beszélgetős estjének vendége ezúttal Csáky S. Piroska nyugalmazott egyetemi tanár, a magyar kultúra lovagja volt.

A tanárnővel Szakács Erdély Annamária beszélgetett, rövid bevezetőt pedig Gyura Julianna, a VMSZ újvidéki városi szervezete női fórumának alelnöke mondott. A beszélgetés mottója nem véletlenül a Könyvek világában megnevezést kapta: a tanárnő egész életét a könyvek bűvöletében töltötte, s maga is számos kötet, tudományos munka, tanulmány szerzője.

Csáky S. Piroska, nyugalmazott egyetemi tanár: „Megszoktam, hogy inkább én kérdezek, nem engem kérdeznek, ez egy kicsikét visszás dolog, de igyekeztem kiválogatni a könyveim egy részét, a legfontosabbakat. Nem mindent tudtam elhozni, de nem baj, nem is fontos, azt szerettem volna elmondani, hogyan éltem én a könyvek világában abban a 45 évben, amíg dolgoztam, és immár 16 éve még nyugdíjasként is folytatom ugyanazt.”

Újvidék
VMSZ
Csáky S. Piroska

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.