Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Miljanić Dragan

Beszélgetés Csáky S. Piroskával

2019-05-10
10:59
2019-05-10
17:55
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ újvidéki szervezetének női fóruma Témáról témára címmel megtartott beszélgetős estjének vendége ezúttal Csáky S. Piroska nyugalmazott egyetemi tanár, a magyar kultúra lovagja volt.

A tanárnővel Szakács Erdély Annamária beszélgetett, rövid bevezetőt pedig Gyura Julianna, a VMSZ újvidéki városi szervezete női fórumának alelnöke mondott. A beszélgetés mottója nem véletlenül a Könyvek világában megnevezést kapta: a tanárnő egész életét a könyvek bűvöletében töltötte, s maga is számos kötet, tudományos munka, tanulmány szerzője.

Csáky S. Piroska, nyugalmazott egyetemi tanár: „Megszoktam, hogy inkább én kérdezek, nem engem kérdeznek, ez egy kicsikét visszás dolog, de igyekeztem kiválogatni a könyveim egy részét, a legfontosabbakat. Nem mindent tudtam elhozni, de nem baj, nem is fontos, azt szerettem volna elmondani, hogyan éltem én a könyvek világában abban a 45 évben, amíg dolgoztam, és immár 16 éve még nyugdíjasként is folytatom ugyanazt.”

Újvidék
VMSZ
Csáky S. Piroska

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.