Ugrás a tartalomra

Beszélgetés pályáról, alkotásokról, művészetről

2022.05.13
10:13
2022.05.13
18:29
Forrás
Pannon RTV
A VM4K Csütörtök esték elnevezésű rendezvénysorozat vendége Jovančić Miroslav festőművész, zenész volt.

A művészeti alkotások élmények, élvezetek és tűz nélkül mit sem érnek - hangoztatta Miroslav Jovančić a VM4K csütörtök esti beszélgetős programján. A festőművész és zenész gyermekkoráról, élete legfőbb mozzanatairól és a művészet iránti szeretetéről mesélt a közönségnek.

Miroslav Jovančić, festőművész: „Általános iskolában vagyok és az ablakomon keresztül nézem az utcát, ami egy unalmas, semmilyen utca, semmi érdekes nem történik. Van egy ilyen lámpák sora, ami perspektívába, távlatba eltűnik valahol. Tél van, esik a hó. Ezt most meg kellene fogni, de a végén csak az van a rajzon, hogy ott vannak a rajzon azok a lámpák és egy unalmas semmi. Nagyon sokáig nem tudtam, hogy miért vagyok annyira ügyetlen? Miért nem tudom visszaadni, amit én látok? Azért, mert én próbáltam ábrázolni, amit látok és nem azt az élményt, ami azt kísérte. Az élményben van a kulcs.”

Miroslav Jovančić
VM4K Csütörtök esték – másképp
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.