Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A betlehemezés hagyománya

2019-12-14
13:13
2019-12-15
00:28
Forrás
Pannon RTV
Betlehemes játékot mutattak be a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola 4. osztályos tanulói a Szent Kereszt plébánia hittantermében szombaton délelőtt.

Sokan kíváncsiak voltak a Szent Kereszt plébánián a kis Jézus születését bemutató betlehemezésre, a műsorban 8 tanuló vett részt. Husla Szintia angyalka jelmezben lépett fel: „A tanítónő mondta meg, hogy ki mi legyen, mert kettő lány van az osztályban, és kettő angyal van.”

A diákok egy hónapon át készültek. Nem a mostani volt az első fellépésük.
Gellér Erika, tanítónő: „A betlehemes játékot azért készítettük el a gyerekekkel, mert a tanulóim népi hagyomány órát tanulnak, és népi hagyomány keretein belül megtanítottuk ezt a játékot, mivel már ez a betlehemes játék itt a városban feledésbe merül, és szeretnénk, hogy ezt a szokást felelevenítenénk. Mivel itt nem járhatunk házról házra, ezért úgy döntöttünk, hogy óvodáról óvodára járunk.”

A gyerekeket ajándékcsomaggal is várták a szervezők.
Dorogi Erika, a VMSZ sétaerdei helyi szervezetének elnöke: „Az év vége közeledtével én szeretném megköszönni mindenkinek, aki a munkánkat segítette, akár aktív részvétellel, vagy támogatással. Külön szeretném megköszönni Dr. Csizmár Oszkár plébánosnak, aki akkor segített, amikor bajban voltunk, a Szent Kereszt plébánia termét használhattuk, és reményeink szerint használni is fogjuk.”

A tervek szerint a gyerekek az ünnepi időszakban még egy óvodába ellátogatnak majd betlehemes játékukkal.

betlehemezés
Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.