Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A betlehemezés hagyománya

2019-12-14
13:13
2019-12-15
00:28
Forrás
Pannon RTV
Betlehemes játékot mutattak be a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola 4. osztályos tanulói a Szent Kereszt plébánia hittantermében szombaton délelőtt.

Sokan kíváncsiak voltak a Szent Kereszt plébánián a kis Jézus születését bemutató betlehemezésre, a műsorban 8 tanuló vett részt. Husla Szintia angyalka jelmezben lépett fel: „A tanítónő mondta meg, hogy ki mi legyen, mert kettő lány van az osztályban, és kettő angyal van.”

A diákok egy hónapon át készültek. Nem a mostani volt az első fellépésük.
Gellér Erika, tanítónő: „A betlehemes játékot azért készítettük el a gyerekekkel, mert a tanulóim népi hagyomány órát tanulnak, és népi hagyomány keretein belül megtanítottuk ezt a játékot, mivel már ez a betlehemes játék itt a városban feledésbe merül, és szeretnénk, hogy ezt a szokást felelevenítenénk. Mivel itt nem járhatunk házról házra, ezért úgy döntöttünk, hogy óvodáról óvodára járunk.”

A gyerekeket ajándékcsomaggal is várták a szervezők.
Dorogi Erika, a VMSZ sétaerdei helyi szervezetének elnöke: „Az év vége közeledtével én szeretném megköszönni mindenkinek, aki a munkánkat segítette, akár aktív részvétellel, vagy támogatással. Külön szeretném megköszönni Dr. Csizmár Oszkár plébánosnak, aki akkor segített, amikor bajban voltunk, a Szent Kereszt plébánia termét használhattuk, és reményeink szerint használni is fogjuk.”

A tervek szerint a gyerekek az ünnepi időszakban még egy óvodába ellátogatnak majd betlehemes játékukkal.

betlehemezés
Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola

Most

12:33, Frissítve: 12:50

Kikaptak a magyarkanizsai lányok Szabadkán

Nem épp jól sikerült a bemutatkozása az újonc magyarkanizsai TSC Női Labdarúgó Klubnak a szerb Szuperligában. Vajda Fangyó lányai 7:0 arányú vereséget szenvedtek a címvédő Spartacus otthonában.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.