Ugrás a tartalomra

Betlehemezők Találkája Óbecsén

2021.12.12
12:53
2021.12.12
16:23
Forrás
Pannon RTV
Betlehemezők találkoztak az óbecsei Than Emlékházban. Péterrévei, bácsföldvári és óbecsei gyerekek álltak színpadra a hagyományos pásztorjátékkal.

A Betlehemezők Találkáján elsőként az óbecsei újfalusi csoport mutatkozott be, akiket Fleisz Attila és Deák Szlancsik Enikő készített fel. Ők már rutinos betlehemezők, ahogy a péterrévei Örömhír Hirdetői csoport is, amely eddig minden alkalommal fellépett a rendezvényen. Ricz Zsombor először betlehemezett.

„Nekem a betlehemezésben a sok szöveg és a társalgás tetszik a legjobban.”

A péterrévei csoportot hagyományosan harmadikos diákok alkotják, akik elsőáldozásra készülnek.

Kulcsár Sarolta, csoportvezető, Péterréve: „Minden évben változik egy picit a szövegkönyv, ennek az a célja, hogy a gyerekek minél több szöveggel megismerkedjenek, illetve minden évben új énekkel gazdagodjon az az énektár, amivel ők már rendelkeznek.”

A bácsföldvári Rozmaring csoport is visszatérő fellépője a találkozónak. Mivel tavaly a rendezvény elmaradt, a gyerekek nagyon várták, hogy az idén itt lehessenek.

Fehér Kálmán, művészeti vezető, Kultúrkör, Bácsföldvár: „Az idén a covid miatt nem megyünk házról házra betlehemet köszönteni, csak föllépni betlehemes találkozón, és csinálunk egy karácsonyi műsort, ahol elő tudják a gyerekek adni, és az éjféli misén is a templomban előadjuk ezt a produkciót.”

Az óbecsei Pécsi Sára a bátyjával és négy unokatestvérével lépett színpadra, őket Sára apukája, Pécsi Árpád készítette fel.

Pécsi Sára, Óbecse: „Nekem kettő kislánnyal van szerepem, és amikor elénekeljük a Csodapásztorokat és a Mennyből az angyalt, akkor csengetek, és mondom, hogy glória, és utána jönnek a fiúk.”

Az utolsó produkcióban Kovács Rózsa hat unokája adott elő egy jelenetet.

Kovács Rózsa, Óbecse: „Három kislány, három kisfiú. Fölidéztek emlékeket, mert mi is mentünk ismerősökhöz, rokonokhoz, kis ajándékot, édességet kaptunk mindig.”

A Betlehemezők Találkája a Than Emlékházban az Óbecsei Schola Cantorum gyermekkórusának fellépésével és közös énekléssel ért véget. A rendezvény végén minden fellépő egy-egy csomagot kapott ajándékba a szervezőktől.

találkozó
pásztorjáték
Óbecse
Than Emlékház

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.