Ugrás a tartalomra

Bezdán lesz a 2022-es Dunatáj Kupa házigazdája

2021.11.10
08:28
2021.11.10
16:08
Forrás
Pannon RTV
Erről is döntöttek a Dunatáj Egyesülés által szervezett nyugat-bácskai művelődési egyesületek és civil szervezetek éves tanácskozásán Zomborban. A jövő évi terveket is ismertették, valamint a szabadkai székhelyű VM4K is bemutatkozott a találkozón.

A megbeszélésen egyebek mellett összefoglalták az előző év eseményeit, valamint a jövőre tervezett programokról is szó esett – mondta Péter István, a Dunatáj Egyesülés Nyugat-Bácska Régiófejlesztéséért elnöke. Hozzátette: „Igyekszünk a saját időrendünket a jövő évre megcsinálni. Tehát a jeles rendezvényeinkre már most az év végén meghatározzuk a dátumokat, mivel egyre kevesebben vagyunk mi is a szórványban és egymás rendezvényeire lehetőleg ne szervezzünk rá más eseményt, így el tudunk menni egymás rendezvényeire.”

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ is ismerettette munkáját. A VM4K-nak folyamatosan vannak olyan rendezvényei amelyek együttműködésekben valósulnak meg, emelte ki Lukács Lilla, a VM4K munkatársa.

„A legfrissebb és legnagyobb projektünk a szeptemberben megvalósult Vajdaság Tóthfaluba költözik nevű rendezvényünk volt. Amelyre tulajdonképpen egész Vajdaságból érkeztek látogatók és kiállítók. Szorosan együttműködtünk a Nyugat-Bácskai Egyesülettel és ők is közvetítettek hozzánk néptánccsoportot, illetve kulturális programokat.”

Nagyon erős civil közösségek vannak ezen a tájon - hangsúlyozta Hajnal Jenő. Az MNT elnöke kiemelte, hogy ezek olyan közösségek, amelyek nem csak megfogalmazzák elképzelésüket, hanem meg is valósítják azt.

„A problémák megoldásában mindig az összefogás erejét érzi. Ami a legfontosabb, hogy minden gond, baj vagy fogyatkozás ellenére azért ezek az emberek jókedvűek, jó hangulatúak és valahol mindig úgy érzik, ez ebben a tájban és levegőben is benne van, hogy a szülőföldön való itthon maradás, boldogulás az nagymértékben tőlük függ, tőlük, emberektől, akik törődnek nem csak önmagukkal, egyesületükkel, szomszédjukkal, hanem közösségükkel is.”

A megbeszélésen a 2022-es Dunatáj Kupa helyszínéről és időpontjáról is döntöttek. Az esemény házigazdája Bezdán lesz, szeptember 10-én.

Dunatáj Egyesület
Péter István
Lukács Lilla
Hajnal Jenő
Zombor
VM4K

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.